Ziua Marinei ne-a cam lăsat…cu ochii-n soare!

Eu am participat la festivitățile de Ziua Marinei de mic copil fiind…cum s-ar zice. An de an, mulți ani la rând, eram nelipsit de la acest eveniment și de obicei mă găseai prin loja VIP sau prin sala motoare a vreunei nave. Hai, nu mă huiduiți că nu fac pe simpaticul, doar că așa se întâmpla. Ați văzut și pe acest blog an de an pozele mele de la acest eveniment, așa că am zis și în acest an să vă ofer câteva cadre. Îi mulțumesc cuiva – știe el cine – că mi-a împrumutat Nikon-ul D7000 cu obiectivul 55 – 300 mm! E un obiectiv de zoom, evident, însă e perfect pentru cadrele astea de „Where’s Waldo?” cu ocazia unor astfel de evenimente.

Foarte interesantă ziua asta pe străzile din centrul vechi al Constanței. Din start te confrunți cu un trafic mai mare de mașini și mai ales cu un trafic pietonal mare printre mașini. Anul ăsta, a fost mai puțină aglomerație, chiar dacă erau mulți oameni pe faleza Cazino. Am înțeles că anul ăsta – ca și anul trecut – Ziua Marinei se sărbătorește iar în mod-privat, doar pentru boșii mari din Politică și Armată, prin dana militară. Restul prostimii, cu ochii-n Soare! Totuși, pentru aceștia era planificat un program normal de etalare de forțe navale și aeriene. De unde atâta? Doar aveau și ei plutind pe Mare și poluând cu mult fum un vechi Mărășești, celebra fregată pe care cred că o scufund dacă trag cu praștia în ea. De obicei, pe la ora 10:40 venea și Neptun de pe Mare, începeau și jocurile marinărești și tot. Azi, au trecut 4 mig-uri grăbite pe care încă nu le-am prăbușit noi românii și 2-3 elicoptere. Și…cam atât. Asta a fost ziua Marinei 2021. Am stat după 11 și ceva și tot nimic și…n-am mai rezistat. De fapt, la cum se plimbau ambarcațiunile civile prin fața falezei, puteam să mă prind că nu se va întâmpla nimic, căci de regulă au interzis în perimetrul acela de Ziua Marinei. Așa că…doar cu un bronz să te fi ales dacă ai participat anul ăsta la Ziua Marinei…

În rest, m-am plimbat cu soția și m-am bucurat că i-am făcut și ei câteva poze frumoase. Prin Piața Ovidiu cârciumile erau cam goale, un târg de antichități are loc pe acolo, la Catedrală erau câțiva creștini și un popă ce făcea propagandă politică, despre sandalele politicianului care căuta colaborare cu Biserica pentru vaccinare și că nu era bine și că educația sexuală în școli… Bizar, da. Pe faleză era multă lume, însă în anii trecuți parcă era un pic mai multă lume. Tot era aglomerație, iar eu eram printre puținii cu mască pe gură. Cu botniță, cum ar zice Biserica! Dar hai să nu mai zic blasfemii, că a ținut cu noi azi Sfânta Maria! Am găsit loc de parcare și în apropiere de piața Ovidiu și la umbră și gratis! Hashtag Feeling Blessed! La voi, cum a decurs ziua de azi? Cum vi s-a părut Ziua Marinei?

Despre autor /

2 comentarii

  • Marius Cucu

    A fost ceva lume p-acolo :)

    • Joie Negru

      Cam asa e an de an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.