Ziua Marinei 2020 este mai…VIP!

Ziua Marinei se sărbătorește în orașul Constanța tocmai din anul 1902, de pe timpul lui Carol I. Soția acestuia, Regina Elisabeta, a fost cea care a determinat apariția acestei zile, căci pur și simplu adora Marina.

În anul pandemic 2020, lipsa evenimentelor cu tradiție nu mai este o mare mirare. Ne așteptam ca Ziua Marinei să nu mai aibă loc în acest an doar că la momentul când scriu acest articol, o grămadă de marinari se află în Portul Constanța, făcându-și pregătirea pentru eveniment. Un eveniment…închis! VIP.

În data de 15 August 2020, Ziua Marinei va avea loc în Portul Constanța, cu ceremonie religioasă și tot. Nu va fi permis accesul publicului larg și nici jurnaliștii nu vor avea loc la masa aniversară din câte spun cei de la Digi24. Ce poate observa constănțeanul sau turistul venit pe litoral este defilarea pe Mare de la Constanța la Midia a navelor Marinei Militare. Vor putea fi observate de pe plajele din Constanța, Mamaia sau Năvodari.

Din câte înțeleg, TVR-ul va fi cel care va transmite evenimentul din Port și va fi de asemenea și o transmisie online. Un an fără îmbulzeala specifică pe faleză, de Ziua Marinei. Greu de crezut. Rămâne de văzut!

p.s. E prima dată când Ziua Marinei are loc în Port și tot în Port aflăm acum că avem azotat de amoniu ca în Beirut. Acuma na… Nu pot să mă abțin să nu fiu paranoia, căci anul 2020 zici că e un film de acțiune continuă…

 

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.