White Screen Of Death si probleme cu WP Bakery si plugin-ul Kaswara

Daca esti un webdesigner de WordPress, probabil ca te-ai lovit ca mine de niste probleme recente cu site-urile tale.

Mai intai, m-a lovit un WSOD adica un White Screen Of Death. Este opusul la ceea ce stiam noi de la Windows, adica BSOD, Blue Screen Of Death. Daca aparea BSOD la Windows tau, era ceva de naspa, o eroare critica. Ei bine, in WordPress, am aflat ca poti sa patesti cam aceeasi chestie, doar ca e WSOD, adica iti apare un ecran alb in locul site-ului. De ce? De chichi aparent.

Nu stii initial ce se intampla si nici nu te poti loga in wp-admin. Asa ca…succes tie. Ce sa zic. Dupa ce intervine un security expert si isi da seama ca ai virusi prin cpanel, incepi sa repari ce poti si cat poti. Cuvantul de ordine in situatiile astea: Backup. Mereu sa ai backup!

De curand, am trecut pe un sistem de securitate mai avansat pentru cPanel. Un antivirus in esenta. Dupa ce totul era curat, acesta a gasit iar niste virusi pe un site. Un SMW-SA, cam asa se numeste. Venea de la ceva numit Kaswara, adica plugin-ul din imaginea atasata. De aia se zice ca nu e bine sa bagi multe plugin-uri la un website, caci multe nu-s codate bine. Acest plugin, insa, venea implicit cu tema. In fine. Asta m-a dus catre varii articole si forum-uri si am observat ca e o problema recurenta ce tine de javascript si ce apare si la Kaswara asta dar si la ceva mai mare: la platforma WP Bakery, o platforma care are multe teme de website foarte frumoase si interesant aranjate vizual. Insa, din pacate, sunt predispuse la hackereli aparent si deci…e mai bine sa le evitam. Pana la urma, de ce nu Elementor? Are tot ce trebuie. De alte platforme nici nu mai discut…

In fine, eu o zic asta asa ca junior in de-alde astea. Sa vedeti cum o sa imi sara „prietenii” cu comentarii pe aici si o sa va dati seama de ce nu inghiteam eu anumiti bloggeri… Cu asa prieteni, cine are nevoie de dusmani? Vorba aia…

Asadar, daca dati de WSOD si nu prea va prindeti care e faza, e cel mai probabil vorba de un virus. Mai puteti si sa blocati toate plugin-urile din cpanel si sa vedeti daca merge asta si apoi sa vedeti care din ele e dubios si daca reporneste site-ul sau puteti sa aia si aia (ca sunt multe incercari…), dar cel mai bine ar fi sa aveti backup (regula nr. 1) si apoi sa dati bani si sa cumparati antivirus. In unele cazuri, acesti virusi iti fac redirect la pagina catre site-uri cu concursuri si cu mesaje ca ai castigat ceva samd si iti strica toata treaba deci…e serioasa situatia. Backup si antivirus, da?

Despre autor /

Un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.