Vreme perfectă de Cros pe plaja din Constanța!

Astăzi mi-am mișcat fundul din casă spre Crosul Mării Negre, un eveniment să-i spunem organizat de către ONG Mare Nostrum. A avut loc pe plaja Modern din Constanța.

Prima parte cea mai bună a situației ăsteia a fost vremea. În ultimele 3 zile s-a tot încălzit până când a ajuns astăzi la un punct de…mult mai bine era să fi ieșit în pantaloni scurți și tricou! Anul trecut a fost congel! Ca participanți, au fost întradevăr foarte mulți! Impresionant de mulți! Distanța chiar a fost de 7 Km la probele maxime, ba chiar mai maricică. Organizatorii au atras atâta lume și asta a fost foarte bine.

Ce a lipsit însă? Aproape TOTUL specific unui astfel de eveniment. Am văzut că mergea dat mai tare sunetul, însă n-a fost făcut acest lucru atunci când a trebuit. Când se prezenta traseele și tot, nu prea se auzea bine. Toalete ecologice…inexistente. Păi bravo! O altă belea a fost că startul s-a tot anunțat la ora 10, când de fapt la ora 10 s-a dat Start la…ridicarea numerelor de concurs. Alergarea urma peste o oră. Cred că se putea și fără numere, dacă tot s-a făcut o frecție… La punctele de hidratare, săracii voluntari se chinuiau cu turnatul apei în pahar. Sute de setoși vin spre tine și tu torni câte un pahar, câte un pahar… Ridicol! La Finish, bea apă dacă ai de unde! Se terminase apa! Hai mă! De asemenea s-a pus din nou Imnul României înainte de Start. Nu știu…nu-mi place faza. De cort de prim-ajutor nu știu ce să zic căci nu cred că exista, de monitorizare și premii nici nu îndrăznesc să pomenesc…

Înțeleg că e un eveniment mai „lejer”, dar hai să facem treaba așa cum trebuie pentru un eveniment cu un specific anume. Să-i aplicăm standardele tehnice de un astfel de eveniment. Măcar wc-uri, mă! Și apă!

p.s. Răzvan! psst! Răzvan Florea! Știi tu că ai avut un eveniment de curând, intitulat Black Sea 10k. Încă așteptăm bre pozele alea oficiale! Mama ei de organizare… p.p.s. Cică o parte din poze (poate toate?) se află aici.

A fost și Antena 3 și Digi24 și Pro Tv la fața locului. Vremea a fost caldă rău iar la întoarcere ceva vânt ce-ți îngreuna pașii deja îngreunați de nisip. Am terminat cei 7, 58 Km în 43.39 min. M-am oprit de câteva ori. N-am mai alergat din 12 Octombrie. Mi-a plăcut că am alergat în grup. În grup ceva mai mare decât se aleargă Duminica împreună cu cei din Sanasport!

După asta m-am plimbat puțin prin oraș cu Zaku. O mai știți mă pe Zaku?

Cine spune că nu mai țin legătura cu bloggerii? A alergat și ea vreo 4 Km. Bun așa! Bravo! Pe faleză era full de lume! Am dat și de ddumi și mândra lui și…bebe lor! Să le crească frumos și sănătos copchilu! Vedeți? Deci am dat de bloggeri azi, fără să vreau. Am mâncat la Cin Cin. Am stat la o coadă imensă pentru două bălării și niște cartofi prăjiți jalnici. Am mâncat un pic dintr-un ecler și o lăbuță a unei pisici din turtă dulce. M-am plimbat mult pe jos și am povestit sau am ascultat povești. Da. Hai că a fost Duminică așa cum se cuvine, nu? Mai vorbim… Pa!

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.