Voluntarii români fac case la Big Build 2020!

Big Build este un eveniment anual de construcție accelerată și voluntariat organizat de Habitat for Humanity România. Care este misiunea? Construcția în doar 5 zile a mai multor case ce vor fi predate familiilor nevoiașe.

V-am povestit despre Big Build și în anul 2018, atunci când au venit în județul Constanța, pentru a ridica în timp record 8 locuințe pentru câteva familii din localitatea Cumpăna. Li s-au alăturat atunci foarte mulți voluntari și chiar am fost fraier că nu mi-am luat liber de la muncă să-i ajut și eu puțin. Cu ocazia asta mai înveți câteceva despre cum să dai cu un var, cum să tai un lemn, cum să pui niște cărămizi…șamd. Sunt sigur că este o experiență de viață inedită! Muncitorii din Construcții se uită ciudat la mine acum, îi simt…

Pentru 2020, Big Build are în plan construirea a unui număr de 8 locuințe pentru 8 familii nevoiașe din comuna Berceni din județul Prahova – în DOAR 5 zile! Evenimentul are loc în perioada 21-25 Septembrie 2020 iar voluntarii se pot înscrie până pe 20 Septembrie, pe website-ul oficial. Până acum s-au înscris 51 de voluntari și s-au adunat puțin peste 21.000 de lei căci voluntarii trebuie să facă rost și de 500 de lei prin crowdfunding sau prin donație.

Este un proiect frumos și cred că e genial să faci parte din așa ceva! Succes!

p.s. Te poți înscrie în acest an și ca voluntari virtual. Citește acolo pe site ce înseamnă asta!

p.p.s. Dacă v-a ajutat vreodată cu ceva vreun articol de pe blogul ăsta, ia făceți-mi cinste cu o donație oricât de mică (pe bune acum…) ca să contribui și eu la proiectul ăsta! 7, 8, 9 lei…789 de lei…cât vrei tu! DONEAZĂ ACUM! AICI. ACUM!!! Mersi.

[edit] 26 August 2020

Astăzi aveam în plan să ne bucurăm împreună că în mai puțin de o lună urma să construim în comuna Berceni, județul Prahova, 8 locuințe pentru 8 familii vulnerabile. Însă cu părere de rău, astăzi #StămAcasă și închidem înscrierile pentru evenimentul BIG BUILD 2020.

Numărul mare de cazuri confirmate cu COVID-19 din ultima perioadă și incertitudinea pe care o simțim în jurul nostru ne-au determinat să luăm decizia de a nu mai organiza evenimentul de voluntariat aferent proiectului BIG BUILD, care urma să aibă loc între 21-25 septembrie, în județul Prahova.

Textul de mai sus e primit pe e-mail. Putem însă aduna banii în continuare pentru când se va reveni la normal.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.