Voluntarii au ridicat casele pentru familiile nevoiașilor din Cumpăna

Vă spuneam aici că în perioada 1 – 5 Octombrie 2018 urmează o mobilizare de forțe cu ajutorul unor voluntari pentru ridicarea câtorva case în localitatea Cumpăna, case de care se vor bucura 8 familii din această localitate.

Văd că s-au construit de fapt doar 4 case și nici nu par a fi fost mai mult de 50 de persoane implicate, dar n-am fost la fața locului ca să observ asta mai clar. Am avut doar o zi liberă de la muncă în această perioadă, dar data viitoare o să caut să-mi fac programul mai diferit, ca să pot participa și eu la astfel de evenimente constructive (la propriu). Îmi plac detaliile tehnice și mi-ar fi plăcut să aflu cum se poate ridica o casă, mai ales în timp record!

Apreciez astfel de evenimente. E frumos să plantezi un copac ca și voluntar, dar e și mai frumos să “plantezi” o casă. Să sperăm acum că autoritățile vor ajuta cu racordarea la energie, gaz, etc. Nevoiașii aceștia par a fi de fapt oameni cât se poate de normali și cred că merită o șansă la un astfel de mediu mai bun pentru un viitor puternic. Să tot avem astfel de mobilizări!

p.s. Vezi un reportaj video, aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.