Voi știați de Cherhana Pontica de la intrarea în stațiunea Mamaia?

În zona Pescărie din Constanța există Cherhana Pontica, un rar restaurant ce servește mâncare variată din pește. Habar n-aveam de acesta!

Astăzi, dacă tot alergam prin stațiunea Mamaia, m-am și plimbat după alergare pe nisipul plajei Mamaia. Ajungând fix la intrare în stațiune, pe lângă Hotelul Malibu ce este plin de schele căci se mai retușează un pic fațada, am observat întâmplător un local în zona ce face parte din aria denumită Pescărie.

Reclamele de lângă bulevard arată clar despre ce e vorba. Se numește Cherhana Pontica. Au și website, aici. Mă amuză pagina “Despre noi” căci n-au nimic acolo. Este un restaurant pescăresc ce face și livrări la domiciliu. Livrări și în Lumina și în Valu lui Traian chiar… Prețurile nu-s deloc mici și asta îmi pare al doilea cel mai bizar lucru. Suntem în Constanța… Peștele n-ar trebui să fie un produs de lux pentru noi! Pentru mai nimeni de fapt. Primul lucru bizar îmi pare locația. Este frumoasă amplasarea căci e fix în buza mării, dar zona respectivă este cam unică în stațiune. Apa pare poluată cumva, însă asta de la un soi de alge sau ceva, închise la culoare, ce nu știu de ce sunt doar acolo. Mereu sunt multe păsări pe acolo, unele moarte (doar 3 păsări moarte le-am observat eu azi) și în anumite puncte resimți un miros cam bizar. Nu știu dacă și la Cherhană se simte mirosul ăsta. Apropo, ce naiba este o Cherhană? DEX nu știe. p.s. Ah, stai că eu căutam Cherană sau ceva de genul. Bizar nume.

Firma din spatele afacerii se numește SC Pontica Star SRL și e construită pe terenul avocatului lui Mazăre și Constantinescu aparent. E înființată din Mai 2016 și pagina de Facebook s-a activat din Aprilie 2016, deci de atunci există acest local pe la noi. Vedeți un istoric pe articolul din Ziua de Constanța, aici.

Conform paginii de Facebook, unele recenzii sunt pozitive, altele sunt negative. Cele negative vorbesc de o notă de plată umflată, promoții promovate pe Facebook ca fiind condiționate la fața locului de altceva, ba chiar un comentator se arăta nemulțumit rău că într-un filmuleț de promovare, ce arată o captură de pește, se afișa și imaginea cu un pui de rechin prins. Și a rămas săracul pui de rechin pe barca pescarilor, nu i-au dat drumul. Cam bizar întradevăr.

Sunt curios însă dacă voi ați fost la fața locului și ce părere aveți de local, amplasare și servire!

Fb Comments

2 thoughts on “Voi știați de Cherhana Pontica de la intrarea în stațiunea Mamaia?

    1. Joie Negru Post author

      Iar cu mult inainte aveam si scoala piscicola in Mamaia, dar…s-au dus toate…

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.