Voi la ce site-uri dați Like pe Facebook?

presa falsa

Dacă l-ai întreba pe un Friend din lista de Facebook de ce dă Like tuturor porcăriilor pe Facebook, o să-ți spună că nu strică. De fapt, strică foarte mult.

Având internetul specificul pe care îl are, există spațiu vast pentru infiltrarea multor oameni falși cu multe site-uri proprii. Îi faceți celebri pe acești neica-nimeni. Multe astfel de site-uri sunt duse la extrem, cu subiecte șocante sau ipoteze nebune, altele sunt fanatice de-a dreptul, dându-ți articole pe bandă rulantă despre cât de inventator e românul și despre cât de deștept e românul și copiii săi. La o rapidă căutare pe Google, puteți afla și voi că nu românul a fost primul care… Dintre site-urile suspecte, găsim menționată pe internet o listă alcătuită din următoarele:

cocoon.ro;  efemeride.ro;  lovendal.ro;  expunere.com;  stiripesurse.ro;  reportervirtual.ro; onlinereport.ro; comisarul.ro; blastingnews.com;  nationalisti.ro; napocanews.ro; infoalert.ro; cyd.ro;  dcnews.ro;  activenews.ro;  nuv.ro;  criticatac.ro;  inliniedreapta.net; bn24.ro;  stiri-extreme.ro (ăștia măcar sunt sinceri); exclusiv24.net; stirinefiltrate.ro; gandeste.org; fluierul.ro; ortodox.md; doxologia.ro; secretele.com; caplimpede.ro; obiectiv.info; dzr.org.ro…

Chiar și Moise Guran a venit cu o completare pe link-ul de aici.

Este neapărat necesar să avem o instituție de stat care să controleze Presa. Dar în România, asta e periculos, căci s-ar înființa doar pentru scopul de a fi coruptă. A avea libertatea de a spune ce vrei nu înseamnă că nu vei fi taxat pentru asta. Câteva vorbe pot schimba mentalități, mai ales când mentalitățile alea sunt deja șubrede. În fine, eu unul o să fiu cu ochii pe prietenii mei de Facebook care dau Like și Share pe orice porcărie. Nici n-o să mă obosesc prea mult să-i schimb, doar o să le dau Unfriend.

2 thoughts on “Voi la ce site-uri dați Like pe Facebook?

  1. Marius

    E loc și pentru ele. Eu pe toate astea le am debifate în grupurile de Facebook. Mi-a luat ceva timp, dar pot trăi fără ele, le dau “nu mai vreau să văd postări d-astea” și ușor, ușor dispar.
    E drept că-și mai fac câte un cont nou, dar… nu scapă la nesfârșit.

    Legat de instituția aia: Avea Badea o vorbă “aveți telecomandă, schimbați canalul”. Așa și cu Facebook-ul. Ori opțiunile pe care le ai la dispoziție, ori… te obișnuiești cu Google+

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.