Voi ați înțeles că nu se mai intră la Spital, nu?

Am așa o vagă impresie că lumea încă nu conștientizează ce s-a zis la televizor. De mâine nu mai ai ce căuta la doctori sau la spital, dacă nu reprezinți o urgență medicală!

După cum vedem și pe site-ul știrilor Pro Tv, din data de 24 Martie 2020 nu mai poți accesa sistemul de sănătate de Stat, dar nici pe cel de la privat!! Mi se pare o știre incredibilă, ce totuși nu e dezbătută bine. Deci dacă te doare o măsea foarte tare sau burta sau capul…ghinion! Dacă ai o intervenție chirurgicală și nu îți pune viața în pericol…ghinion! Dacă vrei să faci orice altă investigație medicală sau vrei să faci o programare…ghinion!

De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

Scrie negru pe alb! V-am zis de acum câteva zile că va urma și asta, după ce s-a întâmplat în Italia. În fine, eu doar am zis că din cauza cazurilor enorme de Covid, se vor neglija pacienți cu alte boli grave, precum cancer și tot așa. Dar, nu m-am gândit la bariera pusă cetățeanului în fața dreptului său la sănătate. În astfel de situații, da, nu mai aveți aceleași drepturi sau sunt pur și simplu invalidate. Legal. p.s. Auăleu! Am uitat să zic că și cei care sunt internați zboară din spitale, dacă nu sunt cazuri grave! Adică mulți! Adică mulți ce vor ajunge eventual în stare gravă.

Și uite că și exact acești pacienți de cancer au primit azi o lovitură dură la Cluj-Napoca, unde au stat la coadă la un institut oncologic, alături de alți oameni ce aveau de depus sau ridicat hârtii pentru varii treburi. În frig și în…zăpadă! Zăpadă ne trebuia acuma! Acești oameni și mulți alții, nu vor avea vreo șansă în această perioadă!

Chiar și cardul de sănătate pare să fie pe ducă în perioada asta. Cei de la Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate au declarat că suspendă sensul cardului de sănătate în perioada asta de urgență națională. Nu că aveau de ales, căci sistemul iar e picat, după cum zice și Cuget Liber.

„Ne cerem scuze pentru inconvenientele create pacienților și furnizorilor și vă asigurăm că vom întreprinde toate demersurile necesare astfel încât serviciile medicale și farmaceutice necesare asiguraților să fie accesate și validate. Dacă până la finalul acestei zile (miercuri – n.r.) echipa care lucrează la remedierea sistemului informatic nu va reuși sa repună total sistemul în funcțiune, vom lua în calcul măsuri care sa permită validarea serviciilor acordate în sistem offline pe perioada în care PIAS nu va fi funcțională”, spune Adela Cojan, președintele CNAS.

Așadar, da, am o vagă impresie că lumea nu conștientizează aceste lucruri. Numai bolnav să nu fi zilele astea!

Despre autor /

Un comentariu

  • Gandeste-te ca un spital intreg s-a contaminat. Iti dai seama ce-ar fi pentru un bolnav de cancer o infectie cu coronavirus?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.