Virusul a doborât la pământ Italia…!

Cu toții avem multe rude și mulți prieteni prin Italia. Inevitabil, auzim de acolo povești. Sursa mea, un văr, îmi povestește că e cam haotic totul pe acolo, că au crescut cazurile peste măsură. Îmi zicea că au crescut cu 150/200 pe zi, dar îmi spunea asta acum două zile. Puteam să scriu de atunci, dar am așteptat să se confirme.

Am văzut astăzi și la tv cifrele. Sunt peste 24.000 de infectați acolo și 368 de morți (252 din regiunea Lombardia). Nu se mai găsește spirt și multe alte lucruri. Pe străzi dacă umbli fără motiv justificat, te amendează Carabinierii cu 206 euro. Pe de altă parte, aud că multe baruri încă sunt deschise până la ora 18:00, în ciuda pericolului. Lumea de acolo nu doar că nu a fost pregătită, dar a fost și rebelă. Unde mai pui că virusul – zicea el acum 2 zile – a început să se manifeste mai rău și la persoane mai tinere.

Sistemul sanitar e în genunchi în Italia și nu sunt locuri la Terapie intensivă. Vărul meu, ce prestează de ani de zile servicii pe domeniul Medical și ce are treabă de atâta timp cu varii spitale, mai spune bine o treabă: Se neglijează în această perioadă celălalte cazuri. Spune că dacă vor trece de Coronavirus, vor avea pe cap alte situații medicale grave, tratamente întrerupte.

UK și Suedia nu știu ce au făcut, dar au lălăit-o și ei. SUA a fost reticentă iar apoi s-a sucit, sporind măsurile tardiv. Ce fac acum americanii? Își cumpără în draci pistoale și amuniție… Minunat. Spunea bine cineva că virusul ăsta s-ar putea mai degrabă să arate o față urâtă a societății.

O să devină un haos, spune vărul, asta deși pentru noi pare haos deja. Nu. Nu am văzut nimic încă. Nu vreau să fiu cinic, dar când e vorba de viruși fără leac, e bine să fii puțin mai mult realist decât optimist. Și da, trebuie să luăm măsuri pozitive și constructive! Dar o facem?

foto via cugetliber.ro

În Constanța, suntem cu ochii pe spitalul de Boli Infecțioase. Am văzut acolo un caz, vreo trei, vreo șapte, vreo nouă… Voi credeți asta? Până și Presa se întreba azi ce se întâmplă acolo, căci n-au răspunsuri nici ei și nici politicienii. p.s. Un răspuns mai recent, aici.

Noile informații oficiale la nivel național despre infectați și morți vor fi făcute de acum încolo de 2 ori pe zi, la ora 10 și la ora 18. S-a luat măsura asta ca să nu mai trăncănească Presa constant despre încă un infectat și încă unul și încă unul, dar și ca să facă o manevră: să mai declare din numărul real de cazuri și să zică ei că s-au adunat în cateva ore și că are sens. Adică numărul oficial din aceste momente, pe care îl puteți vedea și pe pagina făcută de mine aici, este de 158. Eu zic că azi la ora 18:00 va sări cam până pe la un 300 sau mai mult. Să ne dea cu țârâita adevărul. Sau hai, va exploda numărul mai încolo, când „vom fi pregătiți”. Dacă se confirmă scenariul meu sumbru, nu suntem pe calea cea bună deloc.

p.s. Cică în Italia nici n-au auzit de vreun Coronavirus S și Coronavirus L.

simptome coronavirus crucea rosie italia

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.