Viitorul mașinii tale sună…electrizant!

În Vara acestui an, în luna Iulie mai exact, Mercedes-Benz va lansa noul său SUV electric Mercedes EQC, un moment ce întărește ideea de e-Mobility și transport Eco!

Urmăresc de ani de zile aceste evoluții și sunt unele pozitive! Încerc să-mi imaginez ce ar însemna asta pentru societatea noastră și pentru întreaga omenire și poate mă duc cu gândul departe, dar idei îmi vin destule! Până în prezent, vedem o întreagă industrie ce caută să reinventeze roata și uite că e posibil și acest lucru. Vedem din partea Industriilor o conștientizare cât mai amplă asupra Mediului vătămat în ultimele decenii de tehnologii poluante și sufocante. Trend-ul de vanzari auto merge spre ideea de electricitate și singurul impediment al acestei tehnologii a fost până acum costul enorm de exploatare și întreținere a unei asemenea tehnologii. Eforturile inginerilor duc la îmbunătățiri și la soluții cât mai rapide pentru o eficiență cost-producție tot mai sporită.

Suntem în anul 2019 și lumea încă a rămas în casă cu un televizor CRT, deși un LED sau LCD este de atâtea ori mai performant și atât de economic! Pentru a „economisi”, mulți încă rămân la produse vechi și slab calitative, făcându-și mai mult rău decât bine. Lucrez într-un domeniu unde sunt martor în fiecare zi la procesul de achiziție a becurilor cu incadenscență de 1 leu în defavoarea unui enorm-economic bec LED de 6-8 lei. Factura la curentul electric nu iartă o asemenea gafă! Tot în acest an, lumea încă preferă o mașină de spălat la 700-800 de lei, în locul uneia la 1300-1400 de lei cu o tehnologie Direct Drive, una ce a schimbat la propriu întreaga invenție și ce a optimizat-o pentru o durabilitate mult mai mare și o economie de bani cu adevărat sesizabilă. Așadar se cere mai ales o bună informare a consumatorului și o acceptare a acestuia că lucrurile s-au schimbat atât de tare.

foto via auto-schunn.ro

Această reticență o vedem în continuare și la autoturisme, însă partea bună e că aceste lucruri s-au schimbat în ultimii 2-3 ani. Vedem din partea consumatorului, dar și din partea furnizorului o tendință în creștere pentru promovarea noilor tehnologii Eco. Vedem în România peste 2000 de stații de încărcare electrică! Inclusiv Dealerul Auto Schunn România, cei de la care puteți afla mai multe despre noul Mercedes-Benz EQC, dețin câte două stații de încarcare electrică în fiecare dintre centrele sale de vânzări auto din Arad, Deva, Suceava, Sibiu și Timișoara!

VIITORUL

Ce înseamnă asta deci pentru viitorul Societății noastre? În primul rând, un respect mai mare arătat Mediului înconjurător și o metodă isteață și economică pentru un capitol important din viața noastră: Transportul. Electricitatea este într-o continuă schimbare și metode de creeare a acesteia sunt din ce în ce mai disponibile tuturor utilizatorilor, inclusiv a celor casnici, ce au posibilitatea în ziua de azi de a-și genera singuri o putere auto-suficientă. Practic, vom genera noi electricitatea pe care o consumăm. Ba chiar, sistemele din ziua de azi sunt atât de avansate încât putem fi noi plătiți pentru energia pe care o producem, ce poate rezulta într-un surplus ce poate fi împărtășit cu alți consumatori.

În al doilea rând, furnizorii de soluții Eco și economice își pun amprenta tot mai des pe această industrie, fiindu-ne acum disponibil un loc sau altul de a beneficia de o încărcare electrică la costuri avantajoase. Ba chiar avem și locuri de parcare special amenajate pentru asemenea situații. Ba chiar și în România, Ministerul Mediului subvenționează și încurajează achiziția de mașini Eco prin programul Rabla Plus. Este un pas uriaș spre o schimbare reală!

VIITORUL IDEAL

original photo via mercedes-benz.com

Spuneam că eu mă duc cu gândul departe. Eu văd un Viitor cu drumuri, străzi și autostrăzi…wireless. O tehnologie implementată în asfalt ce permite încărcarea constantă prin Wireless a mașinii tale. Cam cum avem wireless dock-ul la telefoanele mobile. Asta îți va ține permanent mașina într-o încărcare continuă. Desigur, cu o facilitate smart a calculatorului mașinii care să decidă când e optim să permită o astfel de încărcare, pentru a nu abuza sau uza construcția. Imaginează-ți posibilitățile și costurile spre zero pentru un condus lejer, silențios și mai ales non-dăunător Mediului înconjurător!

Sincer să fiu, la cât de repede rulează inovația în acest domeniu, nu mă aștept să întârzie prea mult o astfel de idee transpusă în practică! Așa că…rămâneți la curent cu astfel de știri și tehnologii căci direcția aleasă nu poate fi decât una bună!

.:: Articol inspirat și scris pentru campania Spring SuperBlog 2019

Despre autor /

Un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.