Unii sunt mai proști în Pandemia asta…

Deci cum vine asta? Unii poartă mască, unii nu? Așa e regula? Unii sunt mai proști, ca mine așa? Tare sper ca doar proștii ca mine să supraviețuiască unei pandemii. Mi-ar face plăcere chiar!

Astăzi se vor anunța peste 3000 de cazuri de infectare cred. Dacă o bagă la știri pe aia cu „Președintele va face astăzi declarații, e clar…”. De ce? Căci Legea nu e pentru toți. Ca și în cazul cu copiii ridicați cu duba din curtea școlii. Eu sunt primul care face sesizări pe tema gălăgiei, dar aici judecam legea ridicării minorului, nu altceva. Mă amuză „lătrăii” care nu știu să citească un articol. Ideea e că fix asta e problema. Dacă eu chem Poliția să-i dea în gură cum s-ar zice unor golani cu cuțite pe ei și tot, „sesizarea nu se confirmă”, când e vorba de niște mielușei de copii, gata…acțiune în forță!

La fel și la purtarea măștii. Mai prinzi un rătăcit fără mască și îl „miroși” și știi că ai putea să-l iei la palme, mai bagi o amendă. Vezi un grup de muncitori așteptând autobuzul în stație fără mască…de fapt, nici nu vezi? Unde ești tu Lege acolo? Păi dacă nu sesizează careva, nimic nu se face. Uite, exemplu, sesizez eu acum că în municipiul Constanța, în ORICE stație de autobuz, lumea nu poartă masca pe gură și pe nas și nici pe față mulți. PARIU! Pe verificatelea! Dacă aveam și noi camere video în ghetoul ăsta de oraș, se observa.

Am fost zilele trecute în Farmacie. Farmacista…n-avea mască. Eu…n-aveam mască. De ce n-aveam eu? Că am pierdut-o din buzunar în timp ce mă duceam spre piață și a trebuit să fac un ocol mare să găsesc o farmacie. M-am dus deci să cumpăr mască. 3 lei a naibii. Scuza ei…care era? Scrie clar și pe ușa Farmaciei că acolo se poartă mască. Uite că nu. Prin magazine tip Penny, Kaufland, șamd…la fel. Noi suntem scanați la intrare, spălați cu dezinfectant, angajații…ciuciu. Ba fără mască, ba cu masca la bărbie (pampers de bărbie ca în South Park) și cam aia e!

Și da, e inconfortabil să porți mască, dar dacă cere situația și Legea…de ce doar unii o facem? Adică începi să te simți tu dobitoc ca și cum sunt alții mai șmecheri… Dar îți mai trece când știi că tu poate chiar o să scapi de o belea pe viitor. Ideea e că da, trebuie mai multe controale pe străzi și mai multe amenzi. Dar dacă și alea ajung contestate și anulate, pandemie plăcută atunci!

[Later Edit] Pardon, 3000 de cazuri Miercuri voiam să zic, nu Marți.

Asta căci și Miercurea trecută a fost un vârf de testare. Nu de cazuri, ci de testare. Noi avem mai multe cazuri, dar…nu se fac teste. Astăzi sunt deci 2958 de cazuri confirmate.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.