Una scurtă de ieri, din stațiunea Mamaia

Deși Vremea nu prea ține cu sensul clasic de Vară, turiștii sunt prezenți la Mare în numere măricele. Ieri am făcut ceva neobișnuit: Am vizitat stațiunea Mamaia.

În fine, m-am dus acolo doar ca să alerg 5 Km, însă eu de obicei Vara n-am ce căuta în stațiune, căci nu găsesc prea des fascinația specifică de a mă afla într-o mulțime de oameni. Rareori, îmi pare fascinant, în restul cazurilor…evit.

Cum am intrat în zona falezei Mamaia, mă și abordează un tânăr:

  • Salut! M-a trimis doamna Maria ca să-mi dai o țigară!
  • O…țigară? Cine te-a trimis? Întrebam eu, deși nu avea sens vreun răspuns la ceva ce știam că e fals, dar eram curios unde merge cu povestea…

A răspuns că nu-știu-ce doamnă Maria de la magazin. Simțindu-se deja un pic mai treaz de când evitam să-i fac pe plac, m-a analizat puțin și a realizat ceva:

  • …sau tu ești sportiv și nu fumezi?

I-am zis că da, nu fumez de 3 luni, deși am mai pipat când și când, însă ne rețineam unul pe celălalt degeaba. Mi-a urat o alergare plăcută și mi-a urat să nu cad. Foarte drăguț din partea lui, ce să zic…

În rest, lume multă, bicicliști claxonând oamenii de pe pista de biciclete, șezlongurile vârâte de-a dreptul în Mare și unele fete ce-ți cam luau mințiile și le înnecau în costumele lor de baie, de ce să nu zic că nu? N-am făcut vreo plajă în Vara asta, apropo. Cred că mă duc în garaj să-mi scot scaunul de plajă… Iau și o bere. Hai… Mâine și poimâine sunt liber. Cine mai vine și unde?

Fb Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.