Un progrămel simpatic ce-ți dă detalii tehnice despre Laptop sau PC

program benchmark laptop 2015

Am dat de curând de un software simpatic numit userbenchmark.com. E gratuit și te lasă să downloadezi un executabil ce nu-ți instalează nimic, doar îți testează capacitatea laptop-ului sau pc-ului și îți deschide o nouă fereastră în Browser pentru a-ți arăta rezultatul.

Ideea e să ai cât mai multe lucruri pe verde, de calitate, de viteză. Laptop-ul meu, de exemplu, e praf la multe capitole. Desigur, unele estimări ale acestui program sunt exagerate. Site-ul îmi spune că modelul meu nu e prea bun pentru jocuri sau programe de editare video. În practică, este. Ce-i drept, îmi trebuie un upgrade. Pot pune ceva mai mult de 4Gb memorie pentru a mi se mișca sistemul mai bine și nu ar strica de asemenea și un hard SSD, unde să instalez Windows-ul.

Îmi place la acest software că e un fel de Sisoft Sandra și îți zice destule detalii despre câte slot-uri de memorie ai, sau ce memorie ai de fapt (tip, frecvență…) plus alte detalii. Încercați-l și voi dacă vreți!

p.s. După rezultat, poți să-ți salvezi undeva link-ul detaliilor tehnice personale, pentru a reveni asupra lor ori de câte ori ai nevoie. Sau hai, îl salvezi ca Tab în browser.

Despre autor /

8 Comments

 • O corectie: hard-ul e hard, SSD-ul e SSD. Nu exista hard SSD 😀

  • Joie Negru

   Exista cand te gandesti ca n-ai cum sa intrebi “Ce SSD ai?” cand nu stii daca are Hard Drive sau SSD. Nu poti intreba “Ce disk ai?”.

   • Poți întreba „Ai SSD sau HDD? De care?”.

   • Joie Negru

    Poti incerca, multi o sa te intrebe in continuare “Ce?”.

   • Eu cred că faci o confuzie între contexte.

    În postul tău nu întrebi pe cineva ce fel de disc are ci susții sus și tare că „hard SSD” are sens, când, de fapt, este un… să-i zicem paradox.

    E ca și cum ai zice „creion cu cerneală” doar pentru că nu ești sigur că instrumentul ăla de scris este creion sau stilou.

   • Joie Negru

    Doar n-o fi vina mea ca nu stii ce inseamna “hard”… Gen hardware….gen orice…cunoscut in general ca mecanismul ce-ti stocheaza spatiul efectiv de lucru…

  • Joie Negru

   Am vandut si eu unul candva, stiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.