Un poliglot foarte talentat te învață tehnicile sale!

Matthew Youlden Acest personaj din imagine se numește Matthew Youlden și este poliglot, adică vorbește multe limbi străine. La origine, este britanic.

Mai exact, știe să poarte un dialog în Limba Engleză, Italiană, Franceză, Germană, Irlandeză, Ebraică, Catalană, Spaniolă și Portugheză. Desigur că vrea să-și completeze lista de Limbi Străine vorbite și îi mai învață și pe alții cum să facă asta, în acest articol.

Acolo găsim câteva recomandări precum următoarele:

Fii convins de ce înveți o limbă străină! Adică, dacă pornești pe drumul ăsta, să ai setat un obiectiv clar (fie că e profesional sau de pasiune). Găsește-ți un partener de discuții! Matthew spune că l-a ajutat mult să discute cu cineva în limba pe care dorea s-o învețe. A luat-o ca pe o provocare și a ținut-o tot așa. Vorbește singur! Ajută mult să rostești cu voce tare limba pe care o înveți, pentru a-ți intra în obișnuință cuvintele și expresile. Fii relevant! Caută adică să exersezi exact tipul de dialog care îți va ajuta în viața de zi cu zi. Poți începe chiar prin simple discuții la un restaurant cu un specific al altei culturi, unde personalul vorbește acea limbă. Distrează-te! Caută un mod amuzant sau creativ de a practica învățarea noii limbi străine. Poți scrie versuri de muzică, poezii, șamd. Poartă-te ca un copil! Trebuie să mimezi capacitatea naturală a unui copil de a învăța ceva. Aceștia nu sunt de obicei prea conștienți de lipsa lor de perfecțiune în ceva și au șanse să-și continue demersul fără rușine. Nu te delăsa! Fă mai mult pentru asta! Vorbește cu oamenii în noua limbă, comandă un fel de mâncare la restaurant, fă o glumă în limba străină pe care dorești s-o înveți. Practic: fii sociabil cu pasiunea ta! Învață să asculți! Înainte să te arunci în discuții, caută să înțelegi mai bine cum se pronunță un cuvânt anume și cum decurge ritmul unui dialog în limba respectivă. Urmărește-i pe alții în dialog! Caută să imiți, iar dacă nu e posibil să fii implicat direct în conversație, umple acest gol cu privitul emisiunilor de la Tv sau a filmelor străine. Pornește la drum! Înconjoară-te de cultura pe care vrei s-o înveți. Nu căuta să înveți o informație prea mare deodată ci exersează zi de zi câte puțin!

Articolul său recomandă de asemenea înregistrarea pe platforma Babbel, un site ce îți oferă cursuri plătite de diverse limbi străine. Cel mai bun website pentru asta, eu l-am găsit a fi Livemocha.com. Pe când învățam Limba Italiana, m-am folosit de acest website ce-ți oferă gratuit cursuri și asistență. Ai aici profesori, oameni pasionați de Limbi Străine sau vorbitori nativi. Toți aceștia te ajută cu diverse teste pe care le faci pe site, ba chiar îți vor asculta de exemplu pronunția și gramatica prin fișierele audio pe care le poți înregistra pe platformă, cu ajutorul unui microfon. De la început poți și tu să-i ajuți pe alții, căci și Limba Română este la mare căutare de către unii din acești membri.

Eu vorbesc Engleza de mic. Tehnic, sunt fluent în asta, Practic…am nevoie de practică. Cândva, la Liceu, am învățat și Limba Franceză. Pe aceasta am uitat-o însă, căci n-am exersat-o. A venit apoi momentul să învăț Limba Italiană și am putut să fac asta într-un mod decent în decursul a trei luni. Aici m-a ajutat mult s-o învăț ca la carte, cu Gramatica sa exactă cu tot. De asemenea am avut șansa de a vorbi din când în când cu italieni în Italia. Așadar, eu asta recomand: Să înveți Gramatica, iar apoi să înveți modul exact de vorbire prin imitarea oamenilor de la tv sau mai ales – dacă poți – oamenilor din țara sau regiunea necesară. Eu unul am pe To Do List câteva Limbi Străine trecute, pe care aș dori să le învăț în curând. Poate chiar anul ăsta! Ia stai așa! Poate poliglotul ăla talentat din titlu sunt chiar eu! Ia să vedem:

https://www.youtube.com/watch?v=Q4VfYUAe9s0

p.s. Găsiți de asemenea un infografic util, AICI.

Despre autor /

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.