Un Crăciun mai „la dietă” așa…

Cele 69,1 kile ale mele nu se mențin cu tradiționala masă de Crăciun, da?? În fine, nu că am intenționat eu vreo chestie healthy anume în perioada asta… S-a nimerit să am un Crăciun mai lejer din toate punctele de vedere!

În afară de zilele în care am fost liber de la muncă (25 și 26), uite că și azi am liber și mi-am completat perfect starea.

În poza atașată articolului mă gândeam dacă să alerg sau dacă să sparg semințe în fața blocului, căci cumva brand-ul ăsta a devenit sinonim pentru așa ceva. Sau de fapt trening-ul ca stil vestimentar. Ba la semințe, ba la piață, ba pe post de pijama, numai ceva de alergare nu. Ei bine, watch me bring back the tradition! Adică uitați-vă la mine cum aduc înapoi tradiția! Da, trebuie tradus căci o grămadă de oameni nu vorbesc limba Engleză. Da da… Așa e!

De Crăciun nu m-am „porcit” deloc. Suntem în mutări (da da, iar…), așa că nu ne-am axat prea mult pe mâncare. Am mâncat salată beauf căci aia era baza și niște cărniță, brânză, măsline, castraveți murați…, dar de alte chestii nu m-am atins căci nu simțeam nevoia. N-am mai mâncat o sarma de când era Iliescu la putere. Obișnuindu-mă în ultimul timp din cauza dinților în lucru să nu prea mănânc, um…m-am…obișnuit să…nu prea mănânc. Are sens, nu? Am vrut neapărat să alerg, să-mi mai continui mișcarea de pe o aplicație de telefon mobil de asemenea, ce mă pune momentan să dau jos grăsimea. Lucru cam imposibil de făcut, ne-având eu vreo ambiție peste măsură în a bea și a mânca ceea ce e corect de băut și mâncat în acest sens. Măcar am ambiția de mișcare. Sunt unele exerciții iritante rău, solicitante.

Așadar, am alergat de Crăciun! Eu și renii Moșului… Evident, nici n-am băut mai nimic, ca să pot face asta. După aia i-am mai dat eu cu puțin vin și bere, dar SURPRIZĂ! N-am mai fost căpcăun și am ieșit spre seară din casă și m-am văzut cu o prietenă veche și cu prietenii ei vechi. Nu-i știam. I-am cunoscut. A fost chiar simpatică seara.

Fiind așa mai închis în lumea mea de atâta timp, tind să uit că o petrecere cu cei de vârsta mea sau mai mari de fapt, nu se mai lasă cu dans și drame. Uit asta. Aici era mai degrabă cu vorbăraie multă, povești și copii jucându-se jocuri de societate, pe fundalul unui oarecare film ce rula la Tv. Cam șoc pentru mine, ce încă sunt blocat în trăirile din trecut. Dar, tot o să dansez la petreceri și o să stau în cap la petreceri, dacă nimeresc o astfel de situație. Asta nu schimb la mine. Am vorbit interesant cu câteva persoane, am degustat un vin de casă foarte bun și uite că m-am simțit bine per total.

A doua zi, ce-i drept, am cam lenevit. De fapt, n-am lenevit de dimineață, căci am gătit micul dejun, am pregătit masa cu de toate și am făcut și cafea și multe… Dar, după aia, am cam lenevit și am băut gin și puțină pălincă (pe care n-o prea beau mai deloc de obicei) și puțină bere și de fapt nu m-am amețit mai deloc. Nu știu de ce. Poate aveam așa o stare bună…

Astăzi, având iar zi liberă, m-am trezit foarte ambițios. Mi-am continuat iar progrămelul de fitness (Six Pack in 30 Days se numeste… Generic, da) și m-a pus iar să fac side bridges (nu plank ci mișcarea anume…) și m-a chinuit și de toate. Între timp, dă-i și spală o mie și una de vase și spală și rufe și calcă-ți pentru mâine rufele de muncă și hai să băgăm și o alergare! Am alergat 5 km, o mică pauză de postat pe Fb rezultatul, apoi imediat iar 5 km. Timp record chiar. Poate de la Argi+, complexul de vitamine de la Forever Living. Să nu-l amestecați în apă minerală că face exact cum face Mentos în Coca-Cola! Lesson learned! Tot de la Forever, că tot le testez produsele, am luat zi de zi și un supliment cu vitamine și minerale. Poate de acolo și lipsa de beție sau de foame. E ora 16:40 și încă n-am mâncat pe ziua de azi și mă simt chiar mega bine. E de analizat treaba… Dacă le fac reclamă, măcar s-o fac pe merit. Să vedem cum evoluează situația…

Am ajuns acasă, am făcut un duș într-așa manieră încât și acum mă simt pufos ca un ursuleț Cocolino și am spălat iar rufe (mai ales cele de alergare) și am dezghețat niște cârnăciori și am tăiat mulți cartofi și i-am băgat în frigider și acum beau vin și pur și simplu pot să mă relaxez știind că nu mai am vreo sarcină de făcut. Și e ora 17 aproape și pot să lenevesc cât vreau și prin lenevit mă refer la destindere, vorbit pe net, sau jucat un zombie mici de-al meu (Left 4 Dead) sau orice altceva.

Vă dau detaliile astea căci pentru mine asta a însemnat un Crăciun fericit. Ar fi însemnat și o excursie undeva și multe altele, dar să pot face atâtea lucruri, să am energia și ambiția să fac altele, să am șansa de a-mi petrece timpul cu cineva sau într-un mod anume, atât de activ sau…viu, mă împlinește pe această perioadă. E mare lucru fiecare astfel de acțiune de-a mea. Eu așa o resimt și de asta mă simt acum mega liniștit și ok. Oh, și încă am vederea foarte frumoasă pe geam…

Mă simt bine. Sper că și voi la fel. I really do.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.