Un altfel de Blog Meet constănțean organizat de Cristina Joy

foto via Cristina Joy

Acuși două zile, mai exact în seara de 5 Martie 2017, a avut loc prima ediție de Constanța Spring Bloggers. A fost un eveniment gândit de către a noastră Cristina Joy, ce a lucrat cot la cot cu a noastră din nou, Carmen Oprea.

Sunt și eu prin poza asta. Prin spate. Ah, uite! Mi se vede un ochi pe acolo pe undeva!

Cristina e bloggăriță de doar 2 anișori (ca perioadă, nu ca vârstă), însă uite că până acum a avut inițiativă și ambiție să tragă de bloggeri. A organizat un meet pe plajă cu bloggerii, la Zumba, a organizat un meet anul trecut la care n-a prea participat multă lume  (bloggerii mereu au fost cu răzgândirea în sânge, revin la asta), dar mulțumim Cora City Park Mall pentru susținere; a mers împreună cu noi câțiva din veterani/”celebri” la Social Media Summit în București…

Cum mulți din cei prezenți la evenimentul de Duminică sunt noi pe acest domeniu, amintesc că orașul Constanța are totuși istorie în Blog Meet-uri. S-au organizat aici cel puțin 20 de Blog Meet-uri oficiale, începând cu primul Constanța Blog Meet având loc în data de 20 Octombrie 2007! Deci de aproape 10 ani, prieteni! Vedeți o mostră mititică aici. Așadar, ar fi păcat să lăsăm să moară astfel de evenimente iar orice asemănare sau orice blogmeet alternativ este binevenit pe aici, cred eu. Din experiența mea, am văzut că mulți ezitau să vină, dar când vedeau că suntem adunați undeva, apăreau și ei. Cam așa merg lucrurile în alte cazuri. Trebuie luat în seamă și comportamentul ăsta. În rest, da, organizare strictă!

Spring Bloggers Meet a adunat peste 25-26 de persoane și a adunat mulți sponsori precum Graphtec Design, Farmec, CORA, Tupperware Constanța, Rekze, Farmasi, NYX, Amity Spa, L`Occitane de Provence, JOKO Make-up, 7th Heaven, Himalaya, Bottega Verde, Miss Baker, Complex-apicol.ro, Elemental, Nutrivita, Solaris, Flormar, Crama Rasova, El-Dor Plan, Yves Rocher…

foto via Cătălina Mitu

L-am chemat pe frate-miu cu mașina să mă ajute cu pungile de cadouri. De abia acasă am văzut câte nebunii frumoase sunt pe acolo, când răscolea maică-mea prin pungi. Știu că ați promis că mă pârâți prietenei dacă nu ajung parfumurile și cremele și tot la ea, dar i-am dat și mamei câteva chestii, că tot vine 8 Martie. Tot de 8 Martie, la mulți ani pentru mâine apropo, o să-i ofer prietenei majoritatea cadourilor și toate voucherele. Ba chiar o să le dau colegelor de muncă mâine câte un borcănaș cu miere, primit de la sponsorul complex-apicol.ro. Doar din acest motiv sunt recunoscător pentru o astfel de mobilizare a sponsorilor. Na că nu e pișcoteală ci fix o faptă bună ce se dă mai departe. Cât despre produsele predominant de sex feminin… Ce are? Știu că bloggerii-băieți se plângeau că nu primesc și ei ceva specific sexului lor, însă ei n-au oare iubite sau mame sau colege? Iar fetele nu primesc produsele astea ca scop sec de reclamă (sau n-ar trebui să fie așa) ci ca scop de testat și de ce nu de discutat din vorbă-n vorbă despre calitatea acestora. E marketing, e reclamă…hai să grow up! Din nou, sunt necesare recenzii venite din suflet și cu ceva dibăcie în exprimare făcute.

Am avut speakeri-surpriză, însă surpriza pentru mine a fost că am fost cu toții speakeri pe rând, la microfon. Ne-a pus Cristina să vorbim câteceva despre fiecare. Ce-i drept, eu am vorbit ca Florin Piersic de mult, doar că nu atât de captivant. Am obținut un murmur în sală la început, când am spus că fac de 10 ani blogging, dar după aia cred că am cam plictisit publicul. Emoțiile astea…

Dintre speakeri, îi menționez pe: Mery Mambet – antreprenor, proprietara Hotel Aurora și ambasadoare Elite Bussines Women. Are o atitudine tinerească și pozitivă. Trebuie să mă documentez mai mult despre dânsa; Anda Nicola de la Skirtbike Constanța, ce ne-a încântat cu eleganța și frumusețea ei, ca de obicei (dorm pe canapea diseară) sau pe Mircea Pleșca – manager Miss Baker.

foto via urbnstyle.ro
foto via urbnstyle.ro

Acesta este cel care ne-a îndulcit seara. Făceai ce făceai și ajungeai la masa cu bunătățuri, gustând o prăjitură sau o trufă de ciocolată sau un macarons sau un ecler… Fără masa aia plină, nu era completă seara! Frumos aranjament și…gustos.

A fost ziua lui de naștere în acea zi, așa că i-am cântat cu toții La Mulți Ani. A fost un pic măgulit, cred eu așa.

Acesta a venit cu o propunere pentru bloggerii constănțeni, respectiv cu un program de afiliere pentru shop-ul său. Intri pe 2performant.com, cauți programul de afiliere, aplici, primești 9% din fiecare comandă făcută prin tine! Vezi detalii aici. O să profit și eu în curând de afilierea asta. Uitați-vă la produsele de pe site-ul său ca să vedeți de ce.

Au vorbit și vloggerii, de-al de Andrei Alexe (am putea spune că e și el vlogger), Sorin Drache, dar și Irina Claudia sau Lorena. Au fetele cam peste 92.000 subscriberi pe Youtube, respectiv 116.000 subscriberi. E ceva, nu?

Ca locație, Le Premier este…interesant. Nu m-a dat pe spate neapărat, însă uite că ai putut să conectezi un laptop la un monitor, ai putut să te desfășori, ai putut să fumezi la o terasă exterioară cu niște flăcări mișto în niște cilindre. Vederea spre plajă este de asemenea un plus. Parcă ceva a lipsit însă. Nu știu…

Ca aspecte negative am putea menționa o mică întârziere a desfășurării evenimentului, însă nu m-a deranjat neapărat. Ciudat a fost că s-a organizat la ora aia. De obicei, la CBM-urile anterioare, organizam puțin mai devreme tocmai ca să poată lumea să se destindă și să prindă și ultimul autobuz spre casă, dacă e cazul de transport în comun. Și aici puteai de fapt să prinzi autobuzul, căci evenimentul s-a derulat de la ora 18:00 până cam pe la 22:30 parcă. Cam la limită… Cineva nu a plătit ce a consumat și a rămas în sarcina Organizatoarei să completeze nota de plată. Am completat și eu o notă de plată cândva când am organizat un Constanța Blog Meet. Cred că a fost o neînțelegere a termenilor de participare. De aia noi am stabilit o regulă la CBM-urile noastre: Ce comanzi, plătești pe loc. Apoi văd că apar discuții de la de-al de Sarius.ro cum că una și alta. Nu prea are sens să atace ceva. Evenimentul a fost unul reușit. Chiar și el avea o analiză pentru blogurile participanților, dar sunt sigur că majoritatea participanților n-ar fi înțeles ce exact ar vrea să spună. Eu unul apreciez ce a testat el acolo și ce a făcut cu progrămelele sale. Poate la un viitor eveniment intrăm puțin într-o discuție tehnică de asemenea. Uitându-ne la cei Mari, vedem că astfel de evenimente se derulează de obicei pe parcursul întregii zile și sunt totuși „materii opționale”. Blogging-ul e subiectiv. Nu poți să împaci nici capra nici varza, dar tocmai ăsta e farmecul!

Per total, sunt foarte mulțumit de eveniment, sunt bucuros de atențiile primite și sunt mândru că avem o bloggăriță pe nume Cristina care a mișcat bine de tot ceva pe plan local. Și din nou, o aplaud și pe Cami că i-a fost alături, căci nu e deloc ușor să organizezi ceva. Mai ales la un nivel mai mare. Been there, done that… Hai, la cât mai multe meet-uri! Spring Meet-uri, Summer Meet-uri, Winter Meet-uri…

p.s. Shoutout și către Graphtec Design ce am înțeles că s-au ocupat de vizualul ăla mișto. Așa se face un Blog Meet, măi! Deși lipseau la masă materialele informative. Notă de viitor! L’Occitane, să știți că parfumelul ăla ajunge mâine la Mosa mea. Îmi venea să-l mănânc de cât de frumos miroase! Nu…N-am…N-am voie să-l mănânc, nu? Ok, ne-am lămurit. Băi! Care mi-ați dat iarbă? Eldorplant.ro? Voi erați cu casoleta plină de fel și fel de plante? Pe alea trebuie să le pun într-un bol cu apă și cu vată, ca la școală, sau…? Tupperware, mersi de vasul acela! Pot juca și fotbal cu el la cât de dur e. A găsit maică-mea și o perie interesantă. Zice că e pentru uns cozonacii sau ceva. Eu zic că e pentru șters praful dintre tastele laptop-ului. Cine are dreptate? So La Ris…am o întrebare. Sarea aia roz…de Himalaya… Se mănâncă? Fac baie cu ea și simt altitudinea muntelui propriu-zis? Cum funcționează? Măcar de îmi dădeați și câteva lumânări ambientale, să fac atmosferă în baie… Hai, mersi frumos de cadouri!

Au mai scris despre eveniment:

.:: Urban Maria (tot ea venind cu poze frumoase de la eveniment și cu un articol kilometric foarte util și frumos)

.:: Cristina Joy

.:: Mădălina Rădulescu

.:: Elena Banciu

.:: Radu Tuglea

.:: The Green Butterfly

.:: Cami

.:: Inimi Parfumate

.:: Adela

Despre autor /

2 comentarii

  • Imi place „reviul” tau. Amuzant si frumos; si ma bucur pentru deschiderea cu care ai tratat acest eveniment.

  • E un frumos început (cel puţin eu aşa l-am perceput) iar Cristina şi Cami merită toate aprecierile.
    Personal aş fi vrut mai multă interacţiune bloggeri – sponsori, dar va veni şi asta cu timpul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.