Top 5 lucruri necesare pentru a nu strica un party!

whisky party top 5 sfaturi reguli
foto via Fb Ballentine’s Romania

Este un pic mai dificil să faci un astfel de Top, având în vedere grupurile separate de gusturi pe acest domeniu, dar o să caut să punctez lucrurile de bază ce n-au cum să dea greș. De fapt, chiar ar trebui ca unii să citească aceste rânduri!

Prefer să dezbat situația party-urilor făcute acasă, cu prietenii. Putem include aici și Revelionul, căci un party reușit trebuie să aibă un astfel de feel.

Ai nevoie de câteva lucruri banale, dar bine gândite. Ah, da! Și ca Bonus, hai să vă zic din start o treabă: Nu faceți mari dezbateri pe „Ce aducem fiecare?” și „O să fie și mâncare Vegan” și „Dar eu vreau cârnați, luăm cârnați?”. Cred că cel mai bine e să discutați rapid despre necesarul produselor de party și să nu exagerați cu cerințele. Asta strică din start totul. De asemenea, sunt părere că cel ce este Gazdă, trebuie mereu să vină cu ceva în plus.

1. MUZICĂ

muzicaÎn niciun caz nu poți începe un Party fără a avea un Playlist pregătit. Trebuie să știi cam ce ascultă și ceilalți prieteni, ceva de bază trebuie să existe.

Te descurci și cu Youtube oricum, dar strică mult din atmosferă să aștepți din când în când câteva secunde sau un minut, pentru a căuta piesa potrivită. Niciodată nu opri brusc melodia! Dacă e pe placul unora dintre invitați, las-o până la sfârșit! În rest, poți să improvizezi tot pe astfel de platforme online cu muzică, cu lucruri de genul „piese funny” sau „Karaoke”. Ideea este să existe o bază și muzica să cânte constant.

Nu uitați de asemenea să aveți un sistem decent pentru muzica asta. Televizorul nu este de ajuns. Unii nu știu asta, cred. Nici boxele 2.0 de la PC sau Laptop nu sunt tocmai recomandate. Minim un 2+1 ar fi ok. Nu exagerați cu volumul sau gălăgia, mai ales dacă locuiți la bloc. Se aude bine muzica doar pentru voi și o să iasă foarte bine petrecerea.

2. BĂUTURĂ

bauturi partyOrice ar fi, pe locul 2 ca „plan de atac” trebuie să existe categoria „Băutură”. Unii preferă doar un suc, alții vor apă minerală și apă plată. Câțiva curajoși preferă un Coniac bun sau alt tip de tărie. TOTUL trebuie să fie asigurat!

Aici se pot împărți sarcinile. Gazda poate are ceva Vin de butuc și câteva beri. Restul pot aduce apă și ceva bere în plus. Un cuplu poate aduce o sticlă bună de Whisky sau Gin. A nu se face rabat de la Calitate. Ieftin și Bun iei o Apă Minerală nu un Whisky. Ideea e să vorbiți sumar înainte despre și să vedeți cine aduce și ce aduce. Mulți am văzut că nu dau importanță berii la doză, deși e foarte cerută. Nu neglijați asta!

Beți cu moderație, desigur! Sau făceți-vă un pic de cap doar dacă știți că aveți o personalitate potrivită la un astfel de exces și dacă aveți un Taxi asigurat la plecare, sau dacă aveți…cazare. Să nu uitați de Bere, da? Dacă rămâne Băutură, nu-i nimic! Mai faceți un After-Party. Dacă este ziua cuiva sau dacă e Revelion, vă rog să nu mai uitați de o băutură foarte importantă: Șampania!

3. GUSTĂRI

gustari partyAș fi numit categoria asta „Mâncare”, dar nu ieșim la Picnic. Dacă luați de acasă ceva piept de pui la grătar sau piftele și aripioare de pui în susan, e perfect. Ideal de bază însă e să ai sandwich-uri și snacks-uri.

Un sandwich cu salam sau șuncă și cașcaval plus măsline e perfect. Ciorba ar fi ceva total ridicol. Niște sarmale ar fi de asemenea ceva aflat într-o zonă gri. Dacă le ai deja și cineva dorește, să zicem că ar fi relativ ok. Ideea e să ai o gustare, nu un fel de mâncare. La Casă mai merge un grătar și schimbi deja regulile jocului, însă la apartament, spațiul trebuie lăsat liber pentru dans și socializare, nu pentru farfurii și furculițe! Cui nu-i convine, să se ducă la restaurant sau la bunici, la țară. Ce rău sunt. Știu…

Aici intră și produsele conexe pentru un astfel de party: pahare de plastic, furculițe sau lingurițe de plastic dacă e necesar și șervețele. Multe șervețele, căci sigur se va vărsa ceva pe jos.

4. DECOR

decor partyMulți nu dau mare importanță acestui element vital. Ce party-uri mi-au plăcut mie foarte mult, veneau înfrumusețate cu câteva lucruri de efect: instalații cu becuri, baloane…

Ca suflet al decorului putem avea la dispoziție și câteva jocuri: cărți, monopoly… Să fie acolo undeva, să le vezi și să poți să ai acces la ele. Un party bogat nu înseamnă doar băutură și mâncare ci și un aspect plăcut și friendly al locului în care te afli.

5. POTRIVIREA

potrivire partyProbabil cel mai important lucru pentru un Party este potrivirea de caracter. Căutați să invitați aici doar prieteni cunoscuți sau de încredere, ce ar invita la rândul lor tipuri de caracter asemănătoare lor.

Party-ul este în primul rând o senzație psihologică. Trebuie să ne simțim bine în compania cunoscuților sau a prietenilor acestora. Nu vrem să riscăm buna dispoziție fiind martori la episoadele isterice a vreunui tip ce nu reacționează bine la un asemenea grup sau nu avem nevoie de drame Live a cuplurilor cu probleme. Cine se asemănă, se adună. Caută bine semnele acestor asemănări!

foto via Fb Ballantine's Romania
foto via Fb Ballantine’s Romania

Cu această ocazie, vă prezint proaspătul produs al verii 2016 pe nume Ballantine’s Brasil. Eu tocmai ce am golit de curând un Ballantine’s Finest și sunt curios acum ce are atât de special acest Brasil.

Legenda spune că acest blend de Whisky scoțian este creeat prin așezarea unor coji de Lime aduse special din Brazilia pe fundul unui butoi din lemn de Stejar, peste care se pune whisky-ul. Gustul este unul răcoritor, cu note dulci, cremoase, de vanilie, măr și miere ale whisky-ului scoțian. De ce Brazilia totuși? Păi cine se mai mișcă așa frumos ca ei?

 

Acest produs nou îți aduce șansa de a câștiga o excursie în Scoția, la distileria Ballantine’s. A se consuma responsabil acest produs, dar a se consuma neapărat!

— poze categorii via pexels.com

Despre autor /

2 comentarii

  • Ballantine’s în pahare de plastic? Ştiu şi eu…

    • Joie Negru

      Merge… Arunci acolo si un cub de gheata si e ok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.