Tipul care a filmat un spânzurat pentru vlogul său…

Paul Logan, vlogger

În caz că nu ați auzit, a ieșit un mare scandal de curând când un semi-vlogger celebru a decis să-și facă niște vizualizări în plus filmând un tip spânzurat într-o pădure din Japonia, celebră pentru rata de sinucideri.

Paul Logan este foarte celebru pe Youtube și pare să fie jumate vlogger și jumate cântăreț. Are peste 15 milioane de abonați pe canalul său. E ceva. E ceva major. Ei bine, când ajungi aici, ești considerat un influencer, un om ce dă tonul pe multe opinii și idei, tocmai prin atâta vizibilitate. Acesta a decis să facă o drumeție în Japonia împreună cu câțiva prieteni. Planul era, după cum spune el, să își pună toți cortul într-o zonă, să vorbească un pic despre ideea de zona bântuită de fantome și să conștientizeze un pic problema sinuciderii.

Ei bine, în practică și în realitate, n-a părut deloc că face asta. Filmulețul în cauză a fost uploadat pe Youtube și a adunat aproximativ 600.000 de Like-uri înainte ca Youtube să-l dea jos, pentru că nu respecta Termenii și Condițiile. Le-a luat mult. Încă găsiți online filmulețul, căci așa funcționează Internetul (de exemplu, aici), iar în acest filmuleț cred că puteți să vedeți maniera stupido-teatrală și regizarea forțată în jurul unei drame reale. După cum spun și alții, Logan pare să fi plătit un tip japonez să-i găsească un spânzurat în pădure și să facă puțin teatru pe tema asta. E destul de clar că reacțiile lui Logan și a prietenilor săi nu-s tocmai de surprindere, reacții specifice unei astfel de descoperiri. Deși, cât de bizar e să găsești un sinucigaș în Pădurea Sinuciderii, așa cum e numită? Ca să vezi… Ironiile de tot soiul n-au întârziat să apară…

Logan Paul s-a scuzat anticipat în video de această întâmplare, că nu asta era ideea lor, că doar voiau să se pună cu cortul și că oricum nu face bani din video ăsta, dar tot l-a pus online. De aici au început reacțiile! Foarte multe persoane celebre i-au sărit în cap într-un fel sau altul. Acesta a lansat o scuză publică zicând printre altele că el oricum are vizualizări și n-a făcut asta pentru vizualizări. Cam prost omul. Cam așa îmi pare mie. Poate mă înșel eu. I-a sărit și PewDiePie în cap un pic (s-a găsit și el…), dar și alți vloggeri, precum simpaticii de la Eh Bee Family, ce au avut o abordare caldă și optimistă de-ți venea să intri în pământ de rușine… Poate de aia a venit Logan Paul cu un alt video în care și-a cerut scuze încă o dată, un video ce are deja aproape 29 de milioane de vizualizări.

Inițial, văzând eu atâtea trend-uri și filmulețe și povești și fiind martor la o uriașă de-sensibilizare a umanității tuturor (asta în ultimii mulți ani), era cât p-aci să zic că asta nu e nimic prin comparație cu atâtea și atâtea lucruri ce se întâmplă azi în mod ciudat sau urât și ce sunt acceptate ca trend, dar ce au spus cei de la Eh Bee Family m-a mai încălzit un pic.

Au făcut apel la umanitate și decență și la partea amuzantă și pozitivă dintr-un astfel de entertainment. Și așa e. Riscăm să ne rupem cu totul de Bunătatea umană și ne autodistrugem din ce în ce mai tare. Asta chiar se vede cu ochiul liber, de la copiii de nici 10 ani ce suferă deja de crize de nervi sau au curiozități morbide și lipsite de emoții corecte, până la probleme majore de discriminare, abuz, sexism, rasism și multe molime puternice ale erei noastre.

Știți cum cred că se manifestă recele ăsta sufletesc și indiferența crescândă? Din teamă. Teama de a te speria prea tare, de a suferii prea tare, de a te simții neputincios. Drept urmare, preferi să fii ăla dur și rece, până când devii rece ca gheața în fața oricăror drame. Ai vrut să te protejezi de atitudini deprimante până când tu însuși te-ai transformat în ceva deprimant, ținând în viață motorul ăsta al pustietății sufletului.

Simt că am luat-o de mult pe o cărare rea de tot și negativă și încă nu ne dăm seama de asta. Unii se păstrează pozitivi și buni, dar…oare va fi de ajuns? Schimbarea vine din noi, știu. Ar trebui să mizăm pe optimist deja, cât mai mulți. Să vedem câtor persoane le va și ieși asta!

Fb Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.