Tentativă de Decembrie la Constanța

om de zapada constanteanȘtiu că nu putem da vina pe Primărie pentru vremea asta prea călduroasă pentru luna Decembrie (sau poate putem), dar măcar decorațiile dacă erau deja puse prin mai multe locuri din oraș… Asta așa ca un apropo, la care o să revin imediat.

Azi m-am trezit devreme pentru a o întâmpina pe Mosa la Gara CFR, căci tocmai ce a venit din Iași. Era foarte frig de dimineață. Am prins un cer superb pe care aș vrea să-l pozez zilele astea. De abia apoi a ieșit și Soarele timid de sub linia orizontului. La Gară erau mulți oameni. A trebuit să întreb două persoane de la ghișeu despre trenul cu care urma să vină persoana iubită în cauză, căci aparent CFR nu prea mai funcționează bine nici aici. Căutând pe site-ul infofer.ro diverse lucruri, am primit doar erori. La fața locului, informațiile afișate sunt eronate (le afli cât de cât precis de la ghișeu doar). Lucru românesc, ce să zic. România. Hai să lăsăm jelitul și să continuăm!

Am așteptat-o pe Mosa pe peron. Nu i-am dus flori. Am așteptat-o cu un Nescafe 3 în 1 cumpărat de la dozatorul din Gară și cu un pachet pentru muncă (o omletă, două bucăți de piept de pui la grătar), căci fix către muncă se ducea apoi. Eu zic că a preferat asta la schimb cu o floare.

După un timp, m-am dus către o altă destinație. Am stat acolo câteva ore, dar am observat că după ora 9 sau 10 vremea deja s-a schimbat. Când am plecat spre casă, eram deja transpirat. Din acest motiv zic ce zice poza de mai sus, inspirată de pe 9gag. Vai de zăpada noastră! Cred că la noi nu prea o să se mai sărbătorească sfârșitul de an, așa cum se făcea cândva. Colindătorii parcă sunt mai puțini, luminițele la geam nu prea mai apar, nici brazi mari nu cred că mai cumpără lumea în ritmul de altă dată.

Ce ziceam? Ah, da. Decorații. Mosa a avut puțină treabă în Iași. De acolo s-a întors acasă cu câteva poze ce surprind pregătirile specifice acestui sezon din acest oraș. Hai să vedem o mostră și să rămânem pe gânduri!

decoratii iarna 2015 iasi 01

decoratii iarna 2015 iasi 02

decoratii iarna 2015 iasi 03

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.