Târgul de Bere Auchan – Ediția 11

Până în data de 21 Iulie 2020, are loc a 11-a ediție a Târgului de Bere, organizat de către hipermarketul Auchan. Asta înseamnă că în toate hipermarketurile Auchan din țară – precum și în magazinul online auchan.ro – vor fi expuse la raft peste 300 de sortimente de bere (200 dintre care fiind produse în România). În Constanța, găsiți magazinul Auchan în Vivo Mall și parcă mai era unul lângă Metro Sud?

Față de alți ani, la cererea indirectă a consumatorilor români, această ediție aduce 65% din produse din mediul autohton, atenția centrându-se pe microberăriile românești. Vom vedea aici și berea ieșită din Fabrica de Bere Grivița, proiectul unui puști de 23 de ani pe nume Matei Lucescu, nepotul celebrului Mircea Lucescu. L-am văzut pe acest tânăr la Tv cum povestea despre procesele tehnice și cu câtă pasiune vorbea despre acest proiect și-mi sună bine ce face. Asta și este ideea Auchan în acest an pandemic, să se pună reflectorul pe talentul românesc.

Economica.net spune că…

Potrivit datelor companiei, berea blondă rămâne categoria care înrgistrează cele mai mari vânzări. De asemenea, în ceea ce privește modul de îmbuteliere, sticla continuă să crească cu cel puțin 10% anual, în timp ce dozele se clasează pe loc secund în topul alegerilor consumatorilor, iar berea îmbuteliată la PET își continuă declinul de la an la an.

Foarte interesantă această observație. Deci românul se duce spre sticlă, apoi doză, apoi renunță din ce în ce mai tare la PET. De ce oare? Ca băutor de bere cu burta cât China momentan, vă explic eu de ce! Faza cu sticla în capul nostru este că e mai gustoasă berea și că e și mai calitativă. Apoi dăm PET-ul pe doze căci dozele sunt…dozate! Poți alege să bei mai puțin și să lași pentru mai târziu altă doză sau alte doze. E puțină păcăleală aici, căci 4 doze de 500 ml tot 2 litri sunt, deci tot un PET. Ba chiar mai mult, dacă luăm six-pack și îl și bem pe tot. Deci…repet, ne cam păcălim.

Eu vă recomand altceva, pe verificatelea. Luați bere mai bună-calitativ! De obicei e aia mai scumpă. Chiar și la doză! Îți reacționează altfel stomacul la ea și nici nu-ți dă durerea de cap pe care ți-o dă mai orice bere ieftină sau mai orice bere de nivel mediu chiar (mai toate brand-urile…). Din păcate, Pandemia a scumpit mult și berea. O doză de 2,20 lei costă acum vreo 2,80 lei. Așa că dacă tot dai banii pe un viciu, cumpără ceva mai scump, dar de calitate! Merită!

În rest, apropo de târguri, profită de ele! Experimentează! Încearcă mai multe beri, din diferite țări. S-ar putea să rămâi absolut ȘOCAT că există o bere cu un gust x sau y pe care nu-l credeai posibil. Noroc!

p.s. [12.07.20] Am luat și eu de la târg 3-4 beri. O bere roșie pe nume Beastly Red ce nu are vreun gust anume, dar cică are 6,0% alcool. Interesant. Mai trebuie să încerc o Solca blondă și un Călimani tot blondă… Poate descopăr ceva aparte. Vedem…

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.