Suprafața plajelor din România va fi dublată

Făcusem un print screen acum vreo 2-3 săptămâni la o știre despre cum vin iar olandezii pe la noi ca să ne mărească suprafața plajelor. Uite că și Ludovic Orban și ministrul Mediului confirmă asta.

„Guvernul României sprijină – şi o va face în continuare – acest proces de combatere a eroziunii costiere. Astăzi avem cel mai important proiect de mediu în acest sens. Peste 840 de milioane de euro, care sunt investite în această a doua etapă a proiectului, prin care, pe o lungime de 30 de kilometri, vom reuşi nu doar să combatem eroziunea costieră – fapt care ar fi dus ca în următorii 10-20 de ani România, pe anumite porţiuni, să nu mai fi avut plaje – reuşim prin acest proiect să dăm o şansă biodiversităţii, astfel încât au fost prinse măsuri pentru prima oară. Vorbim de refacerea ecosistemelor marine şi de conservare a biodiversităţii şi, poate, cel mai important, pentru întreaga societate românească şi este vestea bună, prin acest proiect, suprafaţa plajelor României va fi dublată”, spune ministrul Mediului, Costel Alexe. Sursă: Cuget Liber.

Sunt însă curios de ce nu avem nisip bun pe aici. La Golden Sands în Bulgaria e altă viață, chiar și la noi în pădure (Letea) e nisip fin și bun sau la Sulina. Dacă tot mutăm Marea mai încolo, nu putem oare să importăm și niscaiva nisip fără scoici și ciulini? Și fără manele prin stațiune și fără hoteluri degradate… E…ia hai să mă trezesc eu!

Despre autor /

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.