Sunt și eu în Concediu…

Ho, mă! Că n-am murit… Poate că-ți aruncai un ochi fugar pe blogul meu și te întrebai ce s-a întâmplat cu persoana mea. În general, când un om care de obicei scrie și trăncănește, nu mai scrie și trăncănește, înseamnă că ba a murit, ba are niște ocupații interesante ce-i acaparează timpul.

Eu, în primul rând, sunt în viață. În al doilea rând, sunt în Concediu. Mă și bucur de el, fiind fost obișnuit să nu-mi prea iau eu concediu […] Ca să nu o iau razna la muncă (sau și mai razna), am zis că trebuie să am și eu un time-out. Multe lucruri nu prea am făcut eu în această perioadă, dar tocmai asta și trebuie să…faci sau…să nu faci…ca să te simți detașat de rutină.

Pe lângă timp petrecut în Relație și drumeții prin Pepco și Jumbo pentru a cumpăra brad de Crăciun și zeci de decorațiuni, am făcut și lucruri tehnice și utile (și plătite). Ieri dimineață, de exemplu, eram cu nasul înfipt într-un .php, dintr-un FTP, modificând de zor fel și fel de linii de cod HTML. Adică, proiecte noi pentru mine, pe stilul de lucru vechi.

Poza aia de mai sus arată vremea din Constanța. Se aleargă bine în perioada asta și să văd dacă și mâine dimineață voi fi prezent la o nouă alergare cu gașca… Nu de alta, dar sunt cam insomniac. Cuvânt cheie motivând asta… Hai, Picnic Cuvânt… Din 6 litere. L C O A O L. Doar puțini o să înțeleagă duma și sunt împăcat cu asta.

În rest, am mai ieșit din zona mea de confort și m-a pus prietena la treabă. Am pus cu ea tapet prin bucătărie (mai bine ne puneam pe Youtube…), mi-a schimbat perdeaua în bucătărie (căci, vai! era musai!), m-a pus să vopsesc țevile de gaz și nu mai zic ce To Do list stufos are pentru mine… Dar, dezbatem și ne alegem prioritățiile și dacă e ceva de cheltuit, cheltuim. Îmi place. Ce înseamnă să ai o persoană puternică lângă tine…! Aș fi gândit în retrospectivă că mi-ar fi plăcut și în alte momente din viață să fi fost așa, dar aparent ne trăim momentele la timpul lor și nu mai devreme de atât.

Am dat sms-uri de Crăciun, apropo! Am câteva persoane în agenda mea telefonică, dar am zis să dau și eu mesaj la doar o parte din ele. Și nu, nu eram beat. Știu că băieții nu prea fac de astea, dar așa am fost învățat…

I-am dat mesaj unui prieten de familie, unei foste vecine ce nu scapă de o urare din partea mea în niciun an, lui ddumi (bloggerul) căci rămâne prietenul meu bun (sau așa zic eu, nu știu…), doctoriței mele de familie căci e născută în aceeași zi cu mine și mi se pare cool… I-am dat de data asta sms și lui Raiden, un tip destul de inteligent și cam arogant așa, cu care am colaborat cândva pe tema unor articole ce țin de istoricul și arhitectura locului. El e din București. Fiind arogant – și eu și el – ne-am și contrat cândva. Acum mă certa că l-am abordat, căci decât să-i dau sms o dată pe an din senin, mai bine fără. L-am luat în coarne puțin, dar l-am și acceptat așa. Așa am simțit să fac, așa am făcut! Mie mi-a plăcut reacția lui. Una sinceră și aparte. L-am șters din agendă după asta, dar nah… Om de treabă…

Apropo de concediu. Eu la muncă fumez, în pauze. De când am intrat în Concediu, de acum aproape două săptămâni, am fumat doar vreo două țigări. Sau una. Mă laud puțin, însă nu mă feresc de fumat. Doar fac și eu o pauză.

Ce să mai zic, ce să mai zic… Mă amuză articolul ăsta. Când te întreabă cineva ce ai mai făcut, parcă nu scoți atâtea detalii din tine. Cred că ar trebui să-ți dea un răgaz:

  • Salut! Ce mai faci? Ce ai mai făcut? Hai că intru puțin în magazin să-mi iau o pâine și un suc și te gândești, ok?

E 1 noaptea. Mi-era dor de asta! De scris. De povestit pe o pagină ce ușor ușor adună lume curioasă, care simte ceva din asta; un mesaj, o emoție. Mersi că mă ascultați! Hai să vă dau o piesă mișto, așa cum îmi place mie. Ia să vedem ce găsesc pe aici… Aha!

Despre autor /

2 Comments

    • Joie Negru

      Adica ce?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.