.:: studiu asupra viselor: dublu-inconstient

E 6:30, sunt treaz de vreo ora. Am avut un vis foarte interesant care s-a simtit real. Am mai avut astfel de vise insa parca nici unul n-a fost atat de profund. Cat de profund? Atat de profund incat nu cred ca a fost un vis, ci o…realitate.

Am zis candva ca o sa ma apuc sa iau notite dupa ce visez pentru a incerca sa dau o explicatie viselor. Visul de adineauri m-a pornit mai sigur in actiunea asta. Asadar am notat cuvintele cheie ale viselor. Acum sunt treaz si inca n-am apucat sa testez daca imi voi mai aminti peste cateva ore visul exact doar citind niste cuvinte cheie.

Visul meu a fost o realitate. Am avut un vis in vis. M-am trezit in acelasi pat insa intr-o alta lume. Mi s-a parut totul normal, ba chiar reactionam normal. De exemplu, incercam sa visez in visul asta si ii ziceam cuiva „vino…vino…” si apoi m-am trezit usor intrebandu-ma daca oare am vorbit in somn, daca m-a auzit cineva. Probabil stiti sentimentul. Este unul cat se poate de real si natural. Asta o faceam in vis deci. Alt aspect important al visului era ca stateam in pat cu D, nu stiam de unde a aparut dar nu era ciudat. Apoi D vorbea in somn si incerca sa ma ia in brate, confundandu-ma. In realitate chiar am patit chestia asta iar de data asta o vedeam ca pe a 3-a oara sa zicem cand mi se intampla. Deci o vedeam real, ca o continuare dintr-un sir de astfel de intamplari. Ba mai mult, ma minunam de psihicul omului, cat de profund poate fi de iti poate face asta. Ironia e ca eu eram in vis cand ma minunam de psihicul omului si de vise. Credeam ca e realitate. Repet, m-am trezit dintr-un vis in alt vis. Totul era real. Vroiam sa ma duc in alt dormitor sa scap de D insa D a luat-o razna, am aprins lumina uitandu-ma la D iar D s-a dezmeticit, s-a mirat si mi-a dat un raspuns omenesc, firesc si de asteptat. Eu zambisem, apoi nu stiu cum am ajuns iar sa ma pun in pat. De data asta m-am trezit in realitate, ba chiar am dat cu mana langa mine sa vad daca e D si am realizat ca scena dinainte era doar un vis. Un vis care defapt v-am zis, cred ca era o realitate, una diferita. Trezirea asta la realitate s-a facut foarte subtil, exact ca trezirea de dinainte in vis. Asadar am visat un vis complet, m-am trezit in alt vis complet apoi m-am trezit in realitatea curenta. Trecerea facandu-se intr-o linie continua fina. Vis complet inseamna un vis lung, cu detalii multe.

Am incercat sa dorm iar insa n-am putut. A fost prea miscatoare faza. Asadar am tras cateva concluzii, printre ele cea ca omul are minim un dublu inconstient. Mintea omului este profunda si in straturi probabil. Asa cred ca ar fi trebuit sa incheie o fraza chiar si cei mai mari doctori si psihologi care au studiat mintea: „…probabil”. Ca sa explic mai altfel, e ca si cum ai un procesor dublu la pc, poate sa faca mai multe lucruri deodata si sa le faca perfect. Stand treaz am observat ca si gandul meu e dublu. Imi aminteam de vis dar nu puteam sa scap de o melodie care mi-a venit in minte, insa gandindu-ma despre lucrul asta, ca nu pot sa-mi scot melodia din minte, mi-am oprit melodia, deci am inlocuit portiunea de gandire unde canta melodia cu gandul ca nu pot sa-mi opresc melodia. Asadar am testat putin caracterul dublu al gandirii si am incercat sa-i gasesc un triplu. Cred ca am avut o scapare de triplu dar trebuie sa mai testez asta.

Alt vis, cel de dinainte, a fost interesant si mi-a placut. Nu-l mai tin minte dar tin minte ca imi spuneam asta in gand in visul-realitate. Ba chiar motivam ca am avut visul ala deoarece am baut Cola, adica gandeam in vis ceea ce facusem in realitate si ceea ce as fi concluzionat in realitate. Tin sa repet, detaliile erau coplesitoare, era o realitate nu un vis. Acum de exemplu scriu aici pe blog si simt frigul, in vis n-as simti frigul oricand dar as simti altele. Am simtit o durere originala de masea, cu pulsatiile specifice si tot. Apoi inevitabil mi-a cazut maseaua.

Concluziile visului asta este ca probabil am o teama nu tocmai justificata de cadere a maselelor. Multi probabil o au. Mie mi-a cazut candva un dinte si a trebuit sa-l inlocuiesc, poate asta m-a traumatizat. Insa am si alte astfel de temeri, de ce nu le visez? Dictionarul Viselor nu-l neglijez, chiar daca pare absurd pentru unii, eu vreau sa iau in calcul multe variabile. El zice ca daca visez asta o sa pierd pe cineva drag. Asadar concluzia mea stiintifica va fi data ori de o teama ori de pierderea cuiva drag. In momentul asta consider ca sansele concluziei sunt egale in ambele privinte. Ramane de vazut si analizat.

Concluzia visului-realitate e ca s-a intamplat. Postez asta aici ca gest stiintific. Poate cineva o sa dea de acest articol si o sa cunoasca aceleasi lucruri sau mai multe. Eu raman la parerea ca visul respectiv a fost defapt o realitate. Poate una alternativa poate una inventata de mintea mea. De ce si cum exact ramane de asemenea de vazut, analizat si visat.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.