Strategia panicii nu va funcționa la restaurantele din Constanța

Aseară ne-am comandat două pizza. Livrarea s-a făcut în exact 1 oră și 40 de minute. Asta deși locația este la 4 Km de mine. Ba chiar mai e un sediu si mai aproape. Păi eu 4 Km îi alerg pe jos de câteva ori mai repede, așa că…ce se întâmplă?

Observ ceva ce s-a întâmplat în România în timpul Pandemiei, dar mai ales în Constanța: Totul s-a scumpit! Fără nicio altă justificare decât celebra vorbă „am și eu familie acasă…”, totul s-a scumpit. Ba mai rău decât vorba asta stupidă care să influențeze un preț, asta s-a făcut fără ca cineva „să aibă familie acasă…”. Adică s-au lăcomit oamenii pe timp de pandemie. Proști sunt cei care cumpără. Au văzut că nu mai vin clienții căci n-au cum, dar că totuși se cumpără mult online, așa că au mărit prețurile la tot. Logica e inversă: Când vrei să faci vânzări mari, ieftinești! Dar la noi nu va prinde niciodată Economia asta elementară. N-ai cu cine!

Mă uitam la prețul Pizza. A crescut haotic. Este doar un rahat de pizza și sunt ZECI de entități doar în municipiul Constanța care o vinde. Și tot a ajuns la vreo 35 de lei bucata. E chiar absurd. Apoi, chiar și așa, când comanzi, ce vezi tu așa cel mai în neregulă? Exact! Timpul livrării! Probabil că și-au dat afară oamenii, dar tot vor să facă treabă. NU EXISTĂ! Lumea va comanda o dată, dar a doua oară nu. Așa că…faliment. Nu din cauza guvernului (sau nu doar din cauza asta) ci din cauza incompetenței lor.

Dacă vrei să ai succes, ieftinește în puii mei prețurile! AI CUM! CHIAR AI CUM! Apoi ține de angajați și dă-i bice dacă ai ce să vinzi. Dacă nu ai…închide-te! Caută soluții de despăgubire de la Stat și închide-te! Dar, n-o lălăi ca să riști să te țină minte lumea pentru țepe.

Despre autor /

10 comentarii

 • Alexa

  Si uite asa am invatat sa fac pizza si nu mai comand nimic de nicaieri.

 • 1. Au timpi de livrări mari pentru că au comenzi multe. Un fel de… coadă, dacă vrei.
  2. Dacă cineva trebuie să învețe cum este cu economia, cred că tu ar trebui să fii acela :) Când este cerere mare – și este, vezi punctul 1 – crești prețul. Scade cererea? Scade și prețul.

  • Joie Negru

   A intrat Grinch-ul cu pareri. Nu, nu e banalul „comenzi multe”. Asta se declara oficial, dar ma refer si la cei care au flota proprie de masini si aveau cu totul alti timpi de livrare.

   Apoi, regula asta cu ‘vinde ieftin cand e cerere mare’, este a lui Keynes parca, economist britanic. Cererea dicteaza oferta, dar nu si pretul mare. Asta e logica de balta in Economie: Hurr durr, multi oameni…. Sa bag preturi mari hurrr durr.

   • Păi când crești prețurile? Când e cererea mică? :))

 • Joie Negru

  Pai stai ma ca eu nu vorbesc despre situatia normala de functionare a unei firme. Pretul ala deja era setat. Brusc sa-l cresti in Pandemie da un semnal prost clientilor. Apoi, sa-l mai si cresti fara temei, alt senmnal. APOI, sa-l cresti foarte mult din senin, alt semnal…

 • Empire

  Vinzi ieftin cand e cererea mare doar atunci cand poti sa scalezi rapid. Daca ai insa o productie limitata, incerci sa o vinzi cat mai scump.

  • Joie Negru

   Da. Producția limitata deja suna a produse de lux ce au preturi mari ca „tradiție”.

 • Aromanul

  Bossule,pretul se poate micsora,nu ieftini!Scrie corect.

  • Joie Negru

   Boss, daca vrei, iti pot sterge comentariul, ca sa nu te simti prea rusinat cand iti dai seama cat de eronat ai zis-o p-asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.