Strada Justiției din Constanța. Ce nume ironic!

foto via replicaonline.ro

Poate mai țineți minte că acum o zi sau două Presa locală vuia despre un eveniment petrecut în zona străzii Justiției din Constanța. Justiției ăsta e undeva prin zona Gară – Sabroso – Salvare, paralel cu bulevardul I.C. Brătianu de asemenea. Nu, nu spre Groapă sau Brick, ci spre…liniile de tren. Asta căuta un nene de 59 de ani în ziua accidentului: să ajungă pe partea cealaltă.

De ce a traversat cocoșul de 59 de ani liniile de tren? Poate se ducea la serviciu, căci sunt câteva puncte de lucru pe acolo. Poate se ducea acasă, căci în zona aia…locuiesc câteva familii. Familii cu copii. Culmea, n-am auzit ca vreun copil mic să fie sfârtecat de un tren, dar…se poate întâmpla. Sau, din nou, nu s-a auzit de asta. E o zonă oribil extinsă în municipiul Constanța.

Locuințe, case… Peste tot prin zona asta industrială practic! Cercul roșu din stânga-jos arată extinderea caselor spre valea aia din zonă, fosta rută feroviară de pe timpul inginerului Anghel Saligny. Eu am explorat zona aia și v-am discutat despre ea. Nu v-am șocat aparent…

Oamenii ăștia trebuie ba relocați, ba relocați prin despăgubire, ba asistați conform! Păi ce naiba facem aici? Trăim în oraș, dar la sat? Și e trist că fac asemănarea cu un sat românesc, dar cam așa stă treaba în România.

Am mai auzit aici de alte probleme, recent deschise și sesizate. Cum ar fi construcții ilegale, sau modificări ilegale ale locuințelor. Aici mai sunt și câteva imobile date în folosință de către CFR. Acestea au fost date mai departe în grija Primăriei Constanța. Cu toate astea, se construiește ca în codru pe aici.

Imaginile de mai sus arată o extindere ilegală. S-a sesizat Poliția de curând (Secția 4), s-au dat amenzi, s-a discutat cu Presa. Așa…subtil. Problemele continuă. Păi ce-i asta? Am auzit și de un anumit Ghencea de la CFR că a inspectat zona și că s-a declarat nemulțumit, dar nemulțumirea a rămas de situația asta. Faza e că aici existau persoane muncitoare iar în urma lor au rămas moștenitori pe teren. Persoana în cauză cu extinderea asta e o persoană “smardoi” și amenință în stânga, dar și în dreapta. Ce se bagă vecinii în treburile ilegale ale persoanei, nu?

Culmea, am sesizat și eu online problema spațiului ăstuia din oraș, pe pagina Facebook de Sesizări a Primăriei Constanța. Ia sesizare de unde nu mai e. Data viitoare, o să salvez mai bine aceste sesizări…

Așadar, Constanța rămâne un mizerabil exemplu de măsuri edilitare. Poate doar cu ceva presiuni pe diverse entități se va mișca ceva. Locuitorii din această zonă trebuie să primească ajutor și să aibă curaj să iasă în față cu problemele lor. Succes lor! Bieții de ei…

Fb Comments

1 thought on “Strada Justiției din Constanța. Ce nume ironic!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.