Stațiunea Mamaia la sfârșit de lună Mai

Suntem în data de 31 Mai 2018 și aplicația meteo de pe telefon îmi arată 26 de grade Celsius. Oricâte grade or fi cu exactitate, eu le-am resimțit bine azi pe la ora 10, când alergam prin stațiunea Mamaia.

Este o vreme bunicică de alergat, mai bună este de plajă. Un număr destul de mare de turiști /constănțeni sunt deja la bronzat. Este situația ideală! Căldură absolut perfectă și fără aglomerația din Vară! Prin stațiune, muncitorii lucrează de zor în continuare la ridicarea hotelurilor. Alți muncitori curăță în mare grabă zonele de tobogan din cadrul Aqua Magic. Ospătarii nu stau în fața teraselor pentru a-și primii clienții, ci pe partea cealaltă, unde este umbră. Discută între ei despre rate și întreținere sau alte subiecte de orice fel. O femeie plinuță stă caraghios pe un scăunel, în fața unității de WC și Duș. Își așteaptă clienții ce încă sunt cam rari.

Părea că doar eu alerg prin zonă la acea oră, dar am mai întâlnit apoi trei alergători la întoarcere și alți doi în paralel, pe nisip, făcându-și loc printre șezlonguri și oamenii tolăniți la soare. Câțiva se plimbau cu bicicleta, câțiva își parcau mașinile și se pregăteau de o baie în Marea ușor agitată de vânt.

În apropiere de Hotel Rex, o zonă umbroasă m-a oprit în loc și m-a determinat să fac o poză. O oază în mijlocul unui deșert din beton. N-ar fi frumos să fie stațiunea Mamaia plină de copaci, ca acum mult timp? Ce plăcere ar fi să alergi sau să mergi pe bicicletă pe kilometri întregi între copacii protectori, ce răcoresc cu umbra și oxigenul lor… În fine. Dacă aveți un liber azi, e păcat să nu vă bronzați puțin într-o stațiune ce încă nu este înghesuită, extra-gălăgioasă și extra-plină de kitsch. Profitați acum, cât mai puteți!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.