Sony construiește o…mașină! Alte surprize de la CES 2020!

foto via asia.nikkei.com

În data de 5 Ianuarie 2020 a avut loc prezentarea C.E.S. (proiectul celor de la Consumer Technology Association), cel mai mare eveniment de afișare a tehnologiilor noi și inovatoare, ce a avut loc în celebrul Las Vegas din Statele Unite.

Participanții la eveniment au putut găsi aici o gamă variată de tehnologii și soluții futuriste, înglobate în produse unice, impresionante sau pur și simplu îmbunătățite. De exemplu, cei de la Sony au prezentat un produs absolut aparte față de ceea ce știam noi despre acest brand: o mașină electrică! Este un prototip fără o dată concretă de producție la scară largă, ce este dotat cu varii componente moderne și tehnologic-avansate, în trend cu noile schimbări din domeniul Auto.

Tot la categoria Auto, cei de la Mercedes-Benz au venit cu un concept inspirat din filmul Avatar. Printre altele, are un panou de comandă controlat prin maniera-Touch, însă în stil de navă spațială, ca să zic așa…

Altă invenție prezentată este Mimic Go, un senzor care detectează mișcarea și poate să transmită utilizatorului alerte audio, vizuale sau text. Îl poți aplica pe portiera mașinii, sau pe ușa de la intrare în casă și cum umblă cineva pe acolo, cum primești o alertă… Util!

Au mai fost prezentate câteva produse precum un senzor de activitate pentru…scutec! Acesta îți transmite printr-o aplicație mobilă situația scutecului privind umezeala sau chiar tiparul de somn al bebelușului. Produsul se numește Lumi și a fost prezentat de către celebrul brand Pampers.

Cei de la Libest au promovat o baterie flexibilă ce poate fi integrată în ceasul tău Smart, căști wireless sau alte produse-smart. Poate să mărească durata de viață a bateriei produsului cu 200-300%.

Cei de la Samsung au prezentat „The Sero”, un Tv ce poate afișa conținutul în mod clasic sau în mod…vertical. Mda. Ce să zic… Nu e ceva tocmai nou, dar poate îmi scapă mie niște detalii adiționale despre importanța acestuia.

Mi s-a părut interesantă și invenția unei perne anti-sforăit. Este creeată de către Chad George și funcționează simplu: când detectează sforăitul, se umflă sau se desumflă pentru a-ți schimba poziția capului. Funcționează? Cică da. Rămâne de aflat din review-uri cât de bună este ideea.

Alte informații despre participanți și expozanți: ces.tech

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.