Skirtbike revine în Constanța cu ediția #Vintage

Skirtbike a ajuns la o nouă ediție. A doua pe acest an în orașul Constanța! Mă lăudam prin luna August 2017 cu pozele făcute la prima ediție pe acest an în Constanța, ei bine, acum avem parte de o ediție Vintage!

Ce înseamnă asta? Aceeași paradă frumoasă de fete frumoase pe biciclete frumoase! Chiar alaltăieri observasem o fată pe o bicicletă tip-city prin zona Dacia și mă bucuram, căci îmi pare că prinde din ce în ce mai mult acest curent, de altfel normal, eficient și arătos estetic! Skirtbike este promotor al unui astfel de obicei, la fel cum și Ciclism Constanța este asta – aceștia reușind să scoadă pe stradă de la copii la adulți și bătrâni, novice sau nu. Am mai avut și prin stațiunea Mamaia câteva parade de acest gen și absolut toate sunt superbe!

Găsești aici atâtea modele de biciclete, dar și atâtea modele de oameni, având un punct primar în comun: mersul pe bicicletă. Este eco, este sănătos, este logic pentru orice oraș ce se îngustează rutier din cauza traficului modern. Dar, pedalatul este în primul rând…o plăcere!

Cam ce ar însemna Vintage în acest caz, însă? Vintage, în mod normal, înseamnă de modă veche, de colecție, rar… În cadrul acestui eveniment înseamnă practic același lucru, dar tradus în stil tehnic al bicicletei sau mai ales în stilul vestimentației fetelor. Am mai auzit un cuvânt potrivit pentru acest stil, adică “Shabby”. Întrebați-l pe Austin Powers ce înseamnă! Sau pe Anda Nicola (imaginea pe plan local a evenimentului), căci ea mi l-a menționat… Noi l-am traduce ca fiind cuvântul Cochet sau Ponosit. Clasic, de modă veche, cochet…tu alegi! Participă și surprinde-te pe tine însăți (sau însuți) cu un stil ales! E un eveniment frumos de tot, ce mai!

Acest eveniment va avea loc mâine, Sâmbătă2 Septembrie 2017, începând cu ora 16:00, în zona Sala Sporturilor. Nu va fi o cursă, va fi o paradă, un pedalat lejer și un eveniment în care lumina reflectoarelor se orientează pe fete și pe grația lor pe bicicletă, dar și pe curajul lor! Toți bicicliștii au curaj să iasă în traficul infernal din oraș, însă fetele primesc câteva puncte în plus pentru dedicația de stil în trafic pe bicicletă! În alte orașe, oameni de afaceri sau de birou se suie pe bicicletă la patru ace. Fetele sau femeile în stil office… Pentru asta trebuie să continuăm astfel de evenimente și pentru asta trebuie să le apreciem. Trebuie să o luăm ca pe o normalitate, dar și ca pe o necesitate! Pe primul loc însă trebuie să rămână plăcerea!

Invitați surpriză la pedale vor fi și artiștii din cadrul FITIC-Festivalul Internațional de Teatru Independent – Constanța. Ok, am stricat surpriza cred…, dar vor fi și ei acolo!

Așadar, mâine la ora 16:00, puteți să vă prezentați în fața Sălii Sporturilor iar apoi urmează defilarea Vintage începând cu ora 17:00 pe următorul traseu: Sala Sporturilor – Str. Mircea cel Bătrân – Bd. Mamaia – Sens Giratoriu Pescărie – Bd. Mamaia – Bd. Tomis – Sala Sporturilor – FITIC, iar apoi, la ora 19:30, urmează defilarea cu artiștii/actorii FITIC. Apropo, poți să câștigi o bicicletă în cadrul acestei ediții! Te poți înscrie până mâine pe link-ul de aici.

p.s. Băieți! Știu că sunteți mai cocoși de fel și mai mândri, dar ce ar fi dacă la această ediție ați lăsa fetele în față la paradă? Hai să le scoatem și pe ele în evidență, căci merită!

Fb Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.