Și Portul Constanța are azotat de amoniu ca în Beirut!

Asta ne mai lipsea și nouă… Desigur că și în România putem păți ce am văzut în Beirut, doar că vorbim aici mai exact de…orașul Constanța!

Conform economica.net, azotatul de amoniu instabil care a explodat în Beirut provine din Georgia, același azotat din același loc de unde și România importă masiv produsul. Concentrația de azot regăsită aici este una care depășește normele europene și ce îl face foarte instabil iar noi, în portul Constanța Sud, avem o cantitate aproape DUBLĂ față de ce aveau cei din portul Beirut, port ce a fost practic vaporizat de către explozia din data de 4 August 2020. Ei aveau 2750 de tone, noi avem 4908 de tone.

Să vă reamintesc că noi am mai avut o pățanie cu azotatul de amoniu în România? Cea de la Mihăilești. Să vă reamintesc că la conducerea Portului Constanța sunt niște mafioți? Să vă reamintesc că în Portul Constanța an de an se raportează zeci de decese a personalului contractat din lipsă de măsuri propice de siguranță și siguranță a muncii? Băi, dar în fiecare an! În fiecare lună aproape!

Am mai auzit o veste pe la știri. Cică s-au trezit unii așa deodată să trimită niște containere în București, pe pretextul nou nouț în Istorie că Portul Constanța nu face față la volumul de muncă existent. Cumva containerele alea conțin azotat de amoniu și se încearcă a se drege situația? Bănuiesc că nu e ușor să scapi de o astfel de substanță pe căi legale și oficiale. Mă aștept să mai auzim despre acest subiect…

[Edit] Cuget Liber zice că sunt și mai multe tone, 25,952 de tone! Vezi aici. Asta ar însemna practic puțin peste echivalentul bombei atomice de la Hiroshima!! Chiar pe 17 Iulie 2020 ne-a venit cea mai recentă navă cu o astfel de încărcătură.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.