Se schimbă Sărbătoarea Recoltei în Constanța?

sarbatoarea-recoltei-constanta-2016

În perioada 23 Septembrie – 2 Octombrie 2016, va avea loc un eveniment cu repetiție în municipiul Constanța, respectiv Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean.

De data asta, s-a implicat și Primăria Constanța, cu un buget de 480.000 de lei (din care până în prezent s-au cheltuit vreo 250.000 de lei). A fost până acum un eveniment slab, cu toate astea vă invitam și eu prin anul 2014 să vă duceți pe acolo, căci îmi place ideea. Poate n-avem noi un Oktoberfest, dar o Sărbătoare a Recoltei chiar ar fi potrivită pentru regiunea asta și ar avea șanse de a fi ceva mare. În anul 2015 nu mai știu ce s-a întâmplat. Repet, a fost un eveniment slab. Nici locația nu-i strălucită, respectiv locația Pavilionului Expozițional, de la intrare în stațiunea Mamaia.

Marius Horia Țuțuianu, președintele CJC, a declarat că:

Va fi o altă abordare, un alt eveniment, pornind de la campania de promovare, de la evenimentele care se vor desfășura în aceste zece zile. Am creat elemente noi, de butaforie, mascote și alte surprize pe care le veți vedea. Am schimbat programul evenimentului, nu va mai fi ca în anii trecuți, avem peste 200 de producători anul acesta, multe concursuri, multe evenimente noi, concursuri de călușari, de curățat ceapă, de scobit dovleci. Ne-am aplecat anul acesta și asupra copiilor. Ca părinte, știu ce înseamnă să participi la un eveniment. Vor fi foarte multe evenimente pentru copii, de la teatrul de păpuși, de la atelierele de creație. În ceea ce privește programul artistic, am încercat alte abordări. Dacă în anii trecuți era un program folcloric, în prima seară vom începe cu formația Phoenix. Am încercat să reinventăm acest eveniment, să nu mai fie ce a fost.

Să vedem dacă evenimentul va fi ceea ce promite. Același Țuțuianu “speră” ca prețurile să fie cu 20% mai mici ca în Piețe. În anii trecuți n-am găsit ceva ieftin pe aici, dar am găsit ce-i drept câteva lucruri mai rare. Pentru Programul complet și alte detalii, citiți și acest articol.

Despre autor /

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.