::: Sanatatea si Statul ne lucreaza

Noul plan de furt national este cel al Ministerului Sanatatii care impreuna cu Statul, dau niste lovituri mari in buget. Ati vazut probabil la stiri jucaria scumpa cu care se juca Emil Boc, adica noua achizitie a Ministerului Sanatatii, un robot performant pentru chirurgie numit daVinci. Se doreste cumpararea a inca 4 astfel de robotei.

„Achiziţia celor cinci roboţi pentru chirurgia de înaltă performanţă costă aproape nouă milioane de euro, iar o operaţie ar costa cam 9.000 de lei, în timp ce una laparoscopică este de aproape 4.000 de lei” spune Ion Bazac, ministrul Sanatatii. Acesti 9000 si 4000 de lei sunt dati din bugetul asigurarilor sau de la Stat.

Nu pare cam convenabil? Sa coste atat de mult cand Statul e platitorul, adica atunci cand noi suntem platitorii? Bolnavii care nu platesc asta, nu cumva sunt si cetatenii care platesc asta? Culmea, nu dai bani direct dar ii dai indirect. Stiu ca sunt scumpe masinariile medicale, insa chiar 9 milioane de euro? Sa zicem, dar cum sa coste o operatie 90 de milioane de lei? Cum se justifica aceasta suma? Cred ca o sa vedem in urmatoarele zile multi bolnavi cu minim o nevoie de operatie laparoscopica. Pardon, o sa auzim de ei, ca de vazut n-o sa-i vada nimeni.

Tipic romanesc. Iti iei Audi R8 cand tu n-ai paine in casa. Alo, Ministerul Incompetentei, tu stiai ca in spitalele romanesti nu gasesti nici macar o aspirina? Nu mai bine de banii aia trimiteai bolnavii care necesitau o astfel de operatie in tara unde exista aparatele alea. Chiar ne permitem noi asemenea achizitii? Nu, nu raspundeti, caci sunt satul de discutii false. Luati aspirine si pansamente, nu roboti!

p.s. In vreme de Criza, romanii nu o sa devina mai buni, ci o sa devina mai creativi in tehnica furtului. Dar chiar si asa, o sa sece izvorul pana la urma.

[later edit]

Ministerul Sanatatii a decis sa nu achizitioneze robotii chirurgicali – pentru moment…e bine

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.