S-au văzut câteva reabilitări prin oraș…

Hai să nu fiu rău maxim. Recunosc că se mai face și prin Constanța câteceva. Mă și mir și nici nu știu cum se face, dar se face. Aici vorbesc de reabilitările din ultimii ani a unor clădiri frumoase (ca idee), dar dezastruoase ca stabilitate.

Poza de mai sus arată fața veche a clădirii de pe strada Cuza Vodă, colț cu Mihai Viteazul (pe lângă ambasada Rusiei). Aici am făcut eu poză cândva, într-o parte a clădirii, că-mi plăceau detaliile. M-a luat un paznic la rost și mi-a cerut buletinul și m-a pus să șterg poza din aparat (căci ambasada Rusiei prin apropiere, repet). Astăzi am făcut poza mai de la distanță. Dacă țipa cineva după mine, jur că fugeam. Aveam chef să fug. Hai să vedem cum arată azi clădirea:

Nu arată rău. Altele, recondiționate, deși arată curate cumva, zici că sunt corp fără suflet. Adică le-au reparat și le-au meșterit în așa manieră încât s-a dus și iz istoric și detaliu arhitectural ce dă farmec și tot. În fine. Hai să vedem câte rămân în picioare și cum și câte se fac praf și pulbere și sunt înlocuite de clădiri de birouri sau blocuri cu 9 etaje…!

Fb Comments

2 thoughts on “S-au văzut câteva reabilitări prin oraș…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.