S-a deschis terasa hotelului Intim din zona istorică a Constanței!

foto via Andreea Pavel on Facebook

Aparent, s-a deschis terasa hotelului Intim din zona Peninsulară a orașului Constanța! Este un moment de speranță pentru clădirea-simbol a acestui oraș, cu conexiuni istorice spre locul ce l-a cazat cândva pe Mihai Eminescu.

PS: Bucuria e cu atât mai mare cu cât unul dintre cei care au ales să reabiliteze Hotelul Intim este un fost coleg de liceu. Cu banii care au intrat și vor intra în hotelul ăsta, unul dintre simbolurile orașului, ar fi putut să trântească trei hidoșenii din beton în Mamaia. Cam despre asta e vorba.

PS2: Cel care a deschis „sezonul” reabilitărilor în centrul vechi este un norvegian, foarte drag mie, Børge Kallesten, care a ales să nu dărâme Casa Damadian, construită la sfârșitul secolului al XIX-lea, deși, nefiind monument istoric, putea să o trântească și să ridice o construcție de 2 lei. Se întâmpla în 2004 când centrul vechi părea fără viitor, dar Børge, de nebun ziceau unii, a ales să salveze o bucățică din istoria orașului deși asta l-a costat foarte mult. De ce? Pentru că iubește Constanța și istoria ei mai mult decât muuulți dintre noi.

spune autoarea postării pe Facebook.

Da, ar fi remarcabil să-i iasă! Tot autoarea acestei știri spune că programul terasei este de la ora 16:00 la 23:00 în cursul săptămânii și de la ora 10:30 la 23:00 în weekend.

Vă povesteam tocmai de prin anul 2008 și 2009 despre acest loc. Eminescu n-a fost cazat în hotelul Intim ci în hotelul d’Angleterre, ce se afla pe locul acestui nou hotel. Hotelul din care Eminescu îi scria Veronicăi Micle a fost construit în anul 1880. În anul 1906 era cel mai probabil foarte degradat și a fost dărâmat iar în locul său s-a construit Hotelul Regina (Maria). După instaurarea regimului Comunism, hotelul Regina devine Hotel Intim.

Apropo, o să fie o surpriză pentru voi, dar…

…în data de 30 Octombrie 2008, eu și bloggerul local ddumi, făceam o explorare urbană prin Hotelul Intim! Vreți să vedeți cam cum a fost atunci când…. Desigur că vreți! Enjoy:

 

p.s. Eu și ddumi suntem cam cei mai…cronicari digitali ai Constanței probabil. Avem poze (și video) cu sutele cu acest oraș și varii zone normale sau ascunse ale sale.

p.p.s. Se spune „post post scriptum” sau „p.p.s.” nu „PS2”, căci asta ar însemna Playstation 2 sau ceva…

Despre autor /

3 comentarii

  • Da si tu o fuga pana acolo, bea o bere, fa niste poze, vezi cum arata la fata locului si dupa faci articole cu impresii si preturi , nu prelua postari de pe fb de la altii ca alea le-am vazut deja. Aoleu ce-a ajuns si bloggingul asta la Constanta :))

    • Joie Negru

      In 1 rand, poze. In al 2-lea rand, auzisem deja de miscare pe acolo din surse de incredere. Acidule!

  • Am fost la deschidere, acum ceva timp, dar poze am făcut doar în interiorul hotelului. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.