România este un stat Teocrat sub acoperire | Biserica domină!

foto via basilica.ro

Teocrația este o formă de guvernământ în care Dumnezeu sau o zeitate este recunoscută ca și conducător civil suprem al statului sau într-un sens mai larg, o formă de guvernământ în care statul este guvernat prin ghidare divină imediată sau prin oficiali care sunt priviți ca fiind ghidați divin – wikipedia

Exact această definiție generală trădează o stare de a fi în așa-zisa republică democrată în care trăim. De fapt, republica semi-prezidențială mai nou, căci a noastră Constituție a devenit cam depășită de situație și fapte. Republica semi-prezidențială înseamnă că ne alegem noi un Președinte (căci așa e în republică), însă acest președinte are puteri restrânse. Adică Președintele nu e șeful Guvernului iar Guvernul răspunde în fața Parlamentului, Parlament ce este condus de o majoritate parlamentară. Însă cu toate bălăriile astea în calcul, ceva mai “pe nesimțite” se întâmplă în România: Biserica!

Când eram mic, am fost “programat” de către părinți să mă închin și să știu “Înger Îngerașul meu” pe de rost. Ce știam eu despre… Imitam. Aici e prima problemă! Asta e o îndoctrinare. Religia nu e conectată direct de setul de instrumente necesare Vieții. Nu îți dă de mâncare, nu îți construiește o casă și nu îți crește copiii. Indirect, ar putea să ajute Religia, în doze normale și cumpătate, însă când oare a avut vreo Religie un caracter cumpătat? Cu timpul, descoperi că Religia are doar un singur scop: Subjugarea omului și Afacerea. Vedem asta în practică, în societăți pline de oameni de tot felul, de educații de tot felul.

În sala de clasă, am avut mereu o icoană pe perete. Una creștin-ortodoxă. Asta nu s-a schimbat nici în anul 2017! Este grav că acceptă statul-republică un astfel de lucru, căci Constituția se presupune a apăra orice fel de libertăți religioase. Păi cum de nu e asta un abuz și o îndoctrinare?

Orice ai face în Viață, hop și-un popă pe acolo! Te naști? Hop un Popă care să te scufunde puțin prin apă. Îți iei casă? Vine Popa s-o sfințească. Contracost desigur, căci și Religia e la negru. Te căsătorești? Neapărat să o faci și printr-un popă (de aia cred că nu mă voi căsători vreodată, sincer). Mori? Hai să vină și Popa care să-ți piardă timpul cu câteva cuvinte ce n-au de fapt mare sens deseori. Singura Liniște pe care o primim atunci când o primim e din cauza sindromului nostru Stockholm vizavi de Religie. Suntem “cultivați” să credem în toate lucrurile astea, căci altfel ne-am speria prea tare de Realitate aparent. Nu aveam de fapt de ce să fim speriați căci sperietura e construcție umană. Nu oare a definit-o o Religie cumva? Religia a lansat virusul negativității și tot ea vine cu semi-tratamentul dozat infim pe toată durata vieții. Dacă Religia era o Boală fizică pentru care trebuia să luăm pastile toată viața, poate ne gândeam să cercetăm mai bine prin Știință și Medicină originea acestei boli.

Biserici la fiecare pas. Unele rămân ruinate, ocupând spațiul verde, altele – mai îndrăznețe – primesc 1 milion de euro de la Gabriela Firea. Spitale nu prea avem și alea care sunt îți pică în cap, Școlile nu prea au wc-uri și sunt și ele din ce în ce mai degradate, Închisori nu construim, dar deloc, căci dă-i dracu pe toți (nu doar pe pușcăriași, căci și societatea suferă de pe urma asta), dar trăiască Biserica, căci ne aduce liniște sufletească!

Câtă liniște oare? După ce ieși cu nasul desfundat din Biserică, oare cât te ține liniștea asta? Nu te ia iar cu pandalii când fix cum ai ieșit din Biserică calci într-un căcat lăsat de câinele vreunui stăpân creștin dar și cretin totodată? Nu te enervează strada cu gropi și trotuarul inexistent? Mizeria aruncată oriunde pe jos, peste tot? Vecinii care sparg semințe în fața blocului și violatorii care își fac treaba în public sub privirea indiferentă a trecătorilor cu frică de Dumnezeu? Suntem un popor laș și un popor de neclintit din tradițiile noastre dăunătoare. Culmea e că mulți gândesc că mine, problema e că suntem împrăștiați.

Apoi, statul Teocrat mai e definit la noi prin deciziile luate sau discursurile politice cu pomenirea mereu a creștinismului din noi. Eu ca Președinte n-aș îndrăzni să spun vreodată ceva de genul “Dumnezeu să ne binecuvânteze”. Nu de alta dar încalc Constituția. Nu poți să ai un popor egal în drepturi și să garantezi libertatea religioasă promovând agresiv o singură “marcă”. Prin promovarea asta, le dai putere celor din domeniu. Tocmai din acest motiv mulți preoți abuzează, violează, vând casele credincioșilor, le iau banii, fac fraude și tot așa… Și nici nu plătesc taxe. Am fost de curând la Mânăstirea Sf. Andrei din județul Constanța. Mi-am cumpărat și eu un magnețel de acolo. Credeți că am primit bon? Eu am cumpărat o prostie, dar vizitatorii cumpără de multe ori de sute de lei lucruri. Intră vreun ban la Stat? NU. În municipiul Constanța, Primarul Făgădău este membru oficial în Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Tomisului. Chiar nu vedem greșeala dintr-o astfel de asociere? Un conducător al unei societăți să țină cu o marcă? Păi de aia vedem o biserică neconstruită încă în ditamai parcul din zona Casa de Cultură, una în devenire fix printre blocurile din Tomis Nord și alte două prin…stațiunea Mamaia! Știți cum e… După niște droguri prin cluburi și niște sex pe nisip, merge o spovedanie direct în stațiune! Este de-a dreptul penal ce se întâmplă, dar virusul este atât de adânc înfipt în români, că nu prea există scăpare!

Aceeași români care dau cu tine de pământ că ai traversat strada prea încet, âia sunt cu mâna pe inimă la coadă la moaște. Cei ce fură de la locul de muncă și cei ce aruncă gunoiul pe jos, ăia te numesc păcătos dacă ai o părere negativă despre Biserică. Ăia care beau până mor și care sunt primii la scandal, ăia își fac crucea cea mai mare la Biserica din cartier. De vreo 2-3 ori pe an maxim, căci prea mult strică. Dar ei apără Biserica Română! Cu ei te cerți la un protest, cum te-ai certa cu niște călători înghesuiți într-un Maxi Taxi ce deși inițial sunt nervoși pe șofer că înghesuie lumea, îl apără cu pumnii de polițiștii care vin în control. Cât de dobitoc să fii? Cât?? Religia conferă unor indivizi același lucru dat de o gașcă de golani: numărul mare, haita! E mai ușor pentru mulți să facă față Vieții când se apără între ei în idei și fapte.

Așadar, hai să spunem pe bune. România nu e deloc ceva democrat și atât. Ce-i drept, o ducem mai bine ca alții în anumite condiții, dar de ce să ne comparăm cu alții care o duc mai rău? Dacă tot comparăm, n-ar trebui să comparăm cu ceva pozitiv? Ceva mai bun? Apoi, de ce să comparăm? România e ca un tip sau tipă anume. Are un fel de-a fi, o poveste. Germania e alt tip, Italia altă tipă, Suedia alt tip. Fiecare are o idee. Te mai inspiri de la unul sau altul, dar un tip mereu va fi mai original. Alt tip va avea o idee nouă. De ce să nu fim noi cu ideile proprii? De ce ne pierdem timpul cu Fotbal, Politică și Religie când am putea foarte ușor să rezolvăm problema fabricilor lipsă, tăierea nevoii de Import și alte lucruri necesare evoluției? De ce nu vedem că Politica românească e ca un proxenet ce ne ține captivi într-o casă, dar care ne mai dă din când în când o înghețată și câțiva bani de buzunar. Aia e realitatea noastră! Suntem captivi în propria țară, mai răi ca vitele crescute doar ca să moară și să producă ceva pentru cineva între-timp.

Eu zic să ne unim noi cei cu gândirea asta și să ne facem noi propria regiune și ușor ușor să-i inspirăm și pe alții. Altfel, nu se mai poate! Sau se poate, dar în același stil corupt și prost maxim. Hai că v-am stricat ziua, dar poate v-am și inspirat un pic. Voi ce ziceți?

p.s. Se pare că nu-s singurul. Citiți și asta.

Despre autor /

2 Comments

  • Măcar la noi nu scrie pe bani „In God We Trust”! 🙂

    • Bogdan

      Nu scrie pe bani dar este scris adanc in fiinta noastra cuvantatoare..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.