România e praf și la capitolul Imobiliare

foto via hostio.ro

Îmi spuneam și eu of-ul de curând despre Imobiliarele din Constanța. Mai adaug aici un colac peste pupăză, respectiv indecizia cumpărătorilor. Lumea nu cunoaște zonele, nu se uită bine pe pozele din anunțuri sau mai ales nu postează ei singuri anunțuri atunci când sunt vânzători. Lumea nu se uită bine când vine la vizionare. Își aruncă așa un ochi prin camere, dar nu se bagă pe după perdele, pe sub chiuvetă, pe ici pe colo. Se uită așa…superficial.

De asemenea, oamenii nu știu ce presupune o vânzare și poate de aia apelează inutil la un Agent Imobiliar ce îți ia 2% din valoarea apartamentului absolut degeaba. Chiar nu e greu să te duci la un notar! Ba chiar notarul oricum face treaba agentului, căci e obligat să te informeze corect și să te ajute. Meseria sa este una de interes public, prin Lege!

Mai adaug aici niște piedici din partea Statului Român. Prima Casă e mai mult o povară. Chiar și când ai bani să plătești tot ulterior, trebuie să aștepți ceva timp și să faci câteva drumuri. O altă porcărie ce de fapt o hoție este OBLIGAȚIA absolută de a respecta prevederile Legii nr. 241/2005 privind combaterea evaziunii fiscale, precum și prevederile Legii 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar.

În traducere liberă, n-ai cum să mai vinzi apartamente fără a trece mai întâi pe la Bancă! Poți plăti în numerar suma maximă de 50.000 de lei (aprox 10.000 Euro), însă peste asta, se face tranzacția prin cont bancar. Să mănânce și ei, nu? Nu știu cum poate exista Legea asta! E incredibil! Mie îmi pare a fi o daună constituțională cu atac la dreptul de proprietate (și a elementelor ce formează acest drept, inclusiv valoarea bunului imobil). Rămâne de văzut cât va mai merge treaba asta…

Fb Comments

2 thoughts on “România e praf și la capitolul Imobiliare

 1. Anita

  Din contra! Sa privim si in tarile cu apa calda in imobile! Nu poti face tranzactii in magazin peste limita a 20 de dolari. In America doar dealerii de droguri umbla cu cash la ei. Util ar fi in Romania sa te si intrebe de unde ai banii cu care iti cumperi un imobil.

  Reply
  1. Joie Negru

   Dar dar un Stat democratic sa te oblige sa faci tranzactii prin Banca si banca sa-ti ia multi bani pe asta, cum e? Asa, de dragul transparentei, nu? Statul trebuia sa faca asta cu o singura chestie in plus: sa oblige Bancile sau sa se inteleaga cu ele sa nu ia comision pe asa ceva, caci e de TRANSPARENTA nu de PROFITUL unora.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.