România are cea mai mizerabilă bancnotă din Lume. La propriu!

bani murdari
foto via adevarul.ro

Nu știu de ce de abia după 3 ani aud de faza asta, dar uite că Facebook-ul #casastiti m-a luminat.

În 2013 a fost făcut un studiu numit „Money and transmission of bacteria”, în care cercetătorii au încercat să afle cât timp rămân anumite bacterii pe diferite bancnote sau monede. În fruntea clasamentului, pe locul 1 în topul banilor care transmit cele mai puține bacterii se află kuna croată, pentru că bacteriile dispăreau de pe ea chiar și în 3 ore de utilizare. La capătul celălalt al clasamentului se află leul românesc, pe care bacteriile rămâneau și 24 de ore de la aplicare, lucru datorat plasticului din care sunt făcuți banii românești.

Spun aceștia, via Roberto Pașca.

Întradevăr, în anul 2013, un grup de oameni de știință din domenii precum Biologie, Medicină și Sănătate (reuniți sub brand-ul BioMed Central), au compus acel studiu despre care vorbeam mai sus. Leul Românesc este bancnota cea mai predispusă la transmiterea microbilor și chiar a virușilor. Pur și simplu bancnotele noastre sunt făcute dintr-un material prost, dăunător maxim Omului. Clarific: Bancnotele noastre sunt singurele din LUME ce au ieșit atât de prost în teste. Ca la BAC…iar am picat. Eu știam că se spală banii prin România, dar uite că tot mizerabili sunt! Hai să vedem mai jos și un tabel cu teste pentru 3 categorii de dăunători.

bancnote lei mizerabile

Cruciulițe ca la Cimitir! Dacă știți Lb. Engleză și vreți să citiți mai mult despre acest studiu, intrați pe site-ul BioMed Central sau uitați-vă pe acest pdf. După orice tranzacție monetară, spălați-vă bine de tot pe mâini deci!

Despre autor /

5 comentarii

  • Hmm, bancnota noastra e din plastic, se poate spala la propriu, fara sa fie deteriorata. „Mizeriile” de dolari, lire, etc sunt din hartie :)
    Daca esti ingrijorat de bacteriile de pe bani, plateste folosind cardul :)

  • Maria

    Hristos a inviat! In totul de acord cu tine ! Iti spune un om care a lucrat in procesare! ( mi au trecut prin maini tone de bani si saci de monezi etc) ! Atat de murdari incat , daca lucrezi doar cu banii, asta insemnand cate 12 ore doar asta sa faci sa numeri, risti sa dezvolti boli de piele iar de mirooooos nu mai zic! ?

  • Ca acele indemnuri pe care le primeam cand eram mici de la parinti, sa nu atingem gura dupa ce am pus mana pe bani. Cred ca indemnurile au ajuns sa ilustreze realitatea prin acest studiu.

  • Nu stiu din cate tari au luat bani, dar cei din Nicaragua au material identic cu leii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.