Revolut nu e chiar atât de fantastic

…cel puțin nu pentru utilizatorul standard. Observ că de obicei la sistemele ce implică transfer de bani, cel mai apreciat lucru este – desigur – rapiditatea. Nu mulți se descurcă la asta și nu că nu există tehnologia ci pentru că vor bani pentru asta.

La fel și Revolut. E rapid să-ți faci cont, poți alimenta rapid de asemenea contul, poți transfera rapid pe alt cont Revolut, poți retrage însă pe contul tău bancar doar cu un…comision. Unul măricel. Păi dacă la vreo 30 de lei de probă mi-a luat 3-4 lei, dapăi la alte sume. Plus că, din nou, acolo nu mai e rapid – mai ales dacă te nimerești să faci retragerea într-o Vineri. Apoi, dacă ai card, poți retrage gratuit doar până la 200 Euro pe lună, la contul Standard, pe care îl are majoritatea bănuiesc.

Așa că per total, nu-i treabă. S-a tot anunțat că e gratis tot. Nimic nu-i gratis în viața asta.

Cea mai bună soluție rămâne contul bancar identic cu tot cu panoul online de gestionare a lui și NEAPĂRAT de la aceeași Bancă să fie la ambele entități implicate. Adică…n-ai nevoie de Revolut când trimiți o sumă cuiva de pe un cont de Banca Transilvania pe alt cont de Banca Transilvania. Nici la 10 ziua nici la 10 noaptea. Limitările vor fi la tranzacțiile Internaționale, însă aici trebuie să-și dovedească eficacitatea și rapiditatea sisteme precum Revolut sau Paypal sau oricine altcineva. Încă nu-l văd câștigător clar pe niciunul dintre aceștia.

p.s. O chestie nouă pe Revolut am observat-o a fi cumpărarea de criptomonede. La fel. N-ai ce să faci cu ele pe Revolut decât să le crești dacă ai noroc, să le transformi în bani la loc și să le scoți pe contul tău cu un comision pentru tranzacție la retragere (nu știu dacă și la schimb). Îmi pare interesant însă că față de alte sisteme ce-ți permit asta, nu-ți cere buletin și cățel și purcel. Sună bine, dar sună și greșit totodată. Din câte știu eu, în România este reglementat orice pariu la bursă și trebuie să plătești impozit pe câștig la Stat. Poate mă înșel eu. În rest, e chiar o metodă rapidă să te joci cu criptomonede. Foarte interesantă. Profitați acum, cât n-a aflat Ministerul de Finanțe!

Despre autor /

2 comentarii

  • Empire

    Nu-ti cer buletinul cand cumperi cryptomonede pentru ca il au deja de cand ti-ai deschis contul :)

    • Joie Negru

      Vorba vine doar Buletinul, ca sunt multi care iti cer nu-stiu cate verificari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.