Restaurant Pizzico Constanța a fost alături de comercianții din Piața Griviței

poze via Restaurant Pizzico Facebook

Noi în municipiul Constanța avem vreo 3-4 piețe mari sau măricele. Una dintre ele este Piața Griviței. Tot în municipiul Constanța avem și puține afaceri veterane sau chiar…antice.

Restaurantul Pizzico e atât de antic încât probabil că atunci când bulgarii dărâmau statuia lui Ovidiu de pe soclu în anul 1916 – în timpul Primului Război Mondial – au lovit din greșeală și tava de pizza pe care o ținea în mână Andrei Dușu, puțin-spus patronul locației. Dar o las așa, ca să-i fiarbă puțin sângele în vene…

Sunt unii oameni care își simt afacerea ca pe un proiect de suflet iar alți oameni care își simt proiectul de suflet ca pe…unicul sentiment important din viața lor. Așa și gazda pe rit vechi pe nume Andrei Dușu. Eu l-am întâlnit indirect acum mulți ani când am ajuns prin locația respectivului cu ocazia unui Constanța Blogmeet oficial și ne-a tratat bine. Am mai poposit pe acolo cu gașca Skyscraper City Constanța din care face parte și Arhitectul Radu Cornescu ce se ocupă în prezent în sfârșit de Cazino-ul de pe faleză… Apoi am observat că localul te primea cu brațele deschise pe terasă sau înăuntru ba dacă erai cu gașca de alergare Sanasport sau ba cu alte multe evenimente organizate în Piața Ovidiu. Asta mi-a părut grozav de tot. Despre mâncare și evenimente ce să mai zic? E un loc ce se întrece pe zi ce trece. N-are cu cine parcă! Parcă nimeni nu se zbate atât în orașul ăsta blestemat-economic și social. Sună a laudă? Vă provoc să-i luăm la rând pe cei care au fost și care nu mai sunt!

Sunt multe de zis pe tema asta și poate mai revin pe subiect cândva. Mi-a atras atenția o știre. O știre de pe Facebook-ul oficial Restaurant Pizzico, că doar nu vă așteptați ca Presa din Constanța să mai existe… În total opusa frustrare pe care mi-am exprimat-o eu într-un recent articol – deși mi-am dezvăluit și ironia din el – ei au fost aproape de comercianții din piețe, căci de acolo își fac piața și ei! Produse proaspete, produse ce suportă comerțul local și per total reacție a unei afaceri ce se zbate la un nivel anume cu alte afaceri ce se zbat la alte niveluri și ele.

Le-au dus și pizza și ciorbă și multe chestii văd. Nici nu s-au dat în stambă să se laude prea mult pe tema asta cu prea multe poze, dar reacția a fost mare online. Mi-a plăcut faza asta. De ce nu dăm asta la Știri? Oricum… A fost un gest de solidaritate și se dau de gol în sens bun că își cumpără produse prospete din piețe și chiar nu prea cred că am văzut asta pe la alții… Dacă vă zic și cum au cumpărat un Parmezan original pentru un eveniment organizat la restaurantul lor din Piața Ovidiu și cât costă așa ceva și că nu-l găsești oriunde… În fine. Bravo lor!

Eu sunt un creator de conținut. Așa m-am format. Mi-a plăcut conținutul Pizzico și sunt mereu cu ochii pe ei. Să fiți și voi căci merită să susținem asemenea valori locale, cum și ei susțin la rândul lor alte valori locale. De asemenea îi găsiți și pe platforma CTmenu ce în contextul de distanțare este exact ce trebuie. Succes mai departe!

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.