Războiul locurilor de joacă din Constanța!

Probabil ați auzit deja despre pagina de Facebook Locuri de Joacă din Constanța. Găsiți despre asta inclusiv un reportaj video de la Digi24, aici. Cică Primăria Constanța a alocat anul trecut 4 milioane de Euro pentru reabilitarea locurilor de joacă, însă acest proces s-a împotmolit în…inventarierea tuturor locurilor de joacă din oraș. Cei din Primărie încă nu au descoperit mersul eficient în teren. Nu-i nimic… A apărut această pagină de Facebook ca să le dea peste nas tuturor!

Am fost și eu vocal în astfel de probleme, discutând ocazional despre un loc de joacă sau altul aflat în stare de degradare, precum cel din zona Ștefăniță Vodă/Grănicieri. Ce-i drept, mai toate locurile de joacă din oraș sunt în stare infectă și de degradare! Avem nu doar locuri învechite, dar și periculoase. Primăria nu știe să facă nimic și rar acceptă ajutorul cuiva. De data asta, ajutorul este băgat forțat pe gât, promovat în Online și pus la libera discuție a comunității locale și a comunității online.

Pe pagina Locuri de Joacă din Constanța vom vedea în mod sistematic o analiză vizavi de toate spațiile de acest gen din oraș, detaliind problemele dintr-o zonă sau alta. Cu poze! Ca să înțeleagă oricine pericolul la care se supun copii din acest oraș sau lipsurile resimțite de aceștia și de către părinții lor! Chiar acum două zile “admiram” locul de joacă din zona Cora Brătianu, unde chiar și părinții stăteau pe bancă și fumau în voie (deși acum asta este ilegal). Rămâne deci de competența Primăriei Constanța și a Poliției din Constanța să insiste în astfel de probleme. Dacă nu, uite că insistă alții, punând presiune pe Sistem!

foto via FB Locuri de Joacă din Constanța

Umblă vorba-n târg că Primăria Constanța plănuiește (din nou) să rezolve situația asta, în etape. În prima etapă, se discută de 39 locuri de joacă ce se doresc a fi reabilitate. După procesul cu Polaris de aproape 100 de milioane de Euro ce trebuie să-i plătească această Primărie (deci NOI), mare mi-ar fi mirarea să se vadă în practică acest plan. Noi…insistăm însă!

Fb Comments

1 thought on “Războiul locurilor de joacă din Constanța!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.