RATC ar trebui să ne asigure liniștea și siguranța!

ratc constanta galagie mizerie scandal

Intri într-un autobuz RATC și chiar din prima instanță auzi o manea din telefonul cuiva, sau vezi minim 2 prieteni cum râd în gura mare, înjură și caută să-și creeze „valoare” printre pasageri. Îți sună cunoscut asta?

Mulți trăiesc aceste clipe stresante zi de zi. Nu contează pe ce autobuz, se întâmplă sub nasul indiferent al RATC-ului. Chiar și eu am mai pățit-o pentru a nu știu câta oară în ziua de ieri. M-am suit într-un 102. Din start am observat doi gălăgioși care s-au nimerit (din nou) a fi țigani. Dacă erau români asta povesteam dar…erau țigani. Că se repetă mereu de rău despre ei, nu e vina mea. Unul era mic, de nici 10 ani cred. Altul era mai de 18 poate, înalt și cu o față de vid în craniu. Ca de obicei, ăla mai mic era mai scandalos. Deci uite-mă pe mine în toane destul de bune și cum am urcat în RATC, după ce am cumpărat un bilet desigur și după ce l-am compostat, imediat am trăit o serie de senzații, începând cu cea de deranj. Apoi am devenit de-a dreptul furios. Nici n-am apucat eu să spun ceva, că s-a plâns scurt o femeie de gălgia și înjurăturile lor aruncate peste geamul deschis al autobuzului. Aceștia au dat aceeași replică în glumă, că vorbesc tare că nu aud bine sau altele. Adică pe o ureche le-a intrat cearta, pe fund le-a ieșit. Asta m-a înfuriat și mai tare. Îmi venea sincer să-i lovesc cap în cap. Dar cel mai mult mă înfuria (fizic de asemenea) că dacă le spun ceva, nu va conta. Apoi mă înfuria gândul că dacă nu vor înceta, eu n-aș avea ce să fac, căci a lovi pe cineva este totuși o infracțiune. A asculta muzică tare în mijloace de transport în comun, a înjura și a urla și a cânta sau chiar a amenința cumva pe cineva, e văzut mai degrabă ca o abatere de la conduita civică…nimic serios în ochii Legii sau a RATC-ului. Nu mi se pare normal. Ba chiar mă aduce în prag de nebunie.

Apoi mai citim mereu știri proaspete despre peripețiile din RATC. Ca de exemplu cea de aici. Un alt Elvis a profitat în luna curentă de neglijența criminală a RATC și a lovit și a tâlhărit doi tineri ce circulau cu autobuzul 48. Aș spune că șoferul are datoria să facă ceva, dar este o cu totul altă responsabilitate aici. RATC trebuie să pună în aplicare un plan de prevenire dar și de combatere a acestor fenomene petrecute în mijlocul lor de transport în care ești sechestrat dacă nu ai bilet (căci cum ți-ai permis să beneficiezi de serviciul lor aparte?), dar în care ești ignorat dacă ceri liniște și siguranță. Eu zic să facem plângeri ori de câte ori vedem aceste lucruri. Nu e greu să trimiți un e-mail. Dacă nici asta nu funcționează prea bine (deși mulți chiar nu spun nimic Regiei când văd astfel de lucruri), atunci trebuie să insistăm să-i denigrăm pe drept și să facem în continuare apel la decență!

p.s. Am trimis Reclamație la RATC dar și Plângere la Protecția Consumatorului.

Despre autor /

Un comentariu

  • Sincer, ai văzut vreodată o controloare din aia grasă care pe deasupra mai miroase şi a flori de bălegar să controleze un ţigan sau o ţigancă? :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.