Radio Zu s-a ținut de promisiune și a făcut istorie la Constanța!

Aceasta este plaja Modern din orașul Constanța, o plajă neglijată în trecut. În ultimii ani, a fost un pic modernizată întradevăr, au apărut în premieră șezlongurile și au apărut ușor ușor cât mai multe evenimente. Ulterior a fost mărită ca suprafață de nisip iar modernizările continuă. Pe timpul Comunismului se numea „Plaja Muncitorul” și era populară, mai ales în rândul…muncitorilor, exact.

Sirtaki pe plajă a fost un eveniment măricel, însă nici unul nu întrecuse Zilele Bergenbier ce a adunat aici foarte multă lume. De data asta însă, cei de la Radio Zu și Zu Tv au făcut întradevăr istorie, așa cum au promis, adunând la fața locului ceea ce au estimat cei de la Jandarmeria Română că sunt 70.000 de persoane! Este pentru prima data când văd așa ceva și este pentru prima data când se întâmplă asta în municipiu, însă cred că nici stațiunea Mamaia nu a văzut așa mobilizare!

Ieri am avut o zi plină, însă o să sar direct la ultimul eveniment la care am participat, respectiv Forza Zu pe plaja Modern. L-am menționat în lista de evenimente, de aici. Cei de la Radio Zu au venit cu un tren (măzgălit și el în design-ul specific evenimentului), pe care s-a ascultat muzică și pe care s-au distrat toți cei veniți la Mare. Astăzi pleacă înapoi spre București, în același ritm de distracție. Ca artiști prezenți, am avut nume foarte mari din industria autohtonă, precum Guess Who, Grasu XXL, Carla’s Dreams, Delia, 3 Sud Est și foarte mulți alții. Din păcate, o parte din ei n-au mai apucat să iasă pe scenă căci a venit o ploaie torențială și am înțeles că s-a oprit de tot festivalul. Eu deja plecasem pe când era pe scenă What’s UP. Trebuia să vă luați după mine, căci știam eu că se apropie o vreme nu tocmai bună! N-am cum să blamez organizatorii pentru…Vreme, căci lucrurile astea nu se stabiles cu cu două-trei zile în avans sau cu două-trei săptămâni în avans. Așa e la Constanța! Vreme capricioasă! Dar nu era rece deloc, doar umbră, lucru ce mi-a convenit în calitatea mea de constănțean etern pârlit de Soare.

Până la ploaie, a fost în mare parte un eveniment jos pălăria! Artiștii ieșeau pe scenă, cântau două-trei piese și plecau. Veneau alții apoi. Mi-a plăcut mult stilul ăsta. Constanța este al 7-lea loc unde a aterizat această scenă și acest eveniment cu acest specific. S-a simțit întradevăr ca un party de Radio. M-a surprins Andreea Bălan cu o coregrafie foarte frumoasă. Așa se face la un festival, bravo! Nicole Cherry, asta mică, nu mai e deloc mică. Foarte mulți tinerei prin public!

Eu am ajuns la fața locului pe la ora 15 și un pic. Deja erau câteva sute de persoane în fața scenei. Nici nu era muzică, dar ei așteptau. Apoi s-au făcut probe, a testat Delia sunetul și a cântat un pic…nebunie. Îmi place să cred că Buzdu și Morar se uitau la toți și își spuneau „Hai bă că au venit mulți”, căci cu atât mai mult mi-ar fi plăcut să le văd fața când au observat la ce s-a ajuns… S-au declarat și ei uimiți.

În poza asta am surprins o parte din mulțime, cea mai grămadă în același loc. Era ora 20 și un pic. Mai erau și în stânga mulți oameni. Așa ceva! Așa priveliște! N-o să uite Constanța prea de curând asta. Iar totul la un eveniment ce totuși nu s-a promovat atât de agresiv precum Neversea, de exemplu. Au dat lovitura cu asta!

Ca aspecte mai puțin plăcute, pot menționa faza cu controlul la intrare pe plajă. Te cotrobăiau niște unii prin rucsac sau poșetă pentru a vedea dacă vii la tine cu băutură. Trebuia musai să cumperi de acolo. Costa 7 lei o bere la draft! Dacă îți cumpărai la doză (tot 7 lei și aia), trebuia neapărat să ți-o toarne ei în pahar, nu știu de ce. Tot așa, să nu creadă cineva că ai venit cu ea de afară, nu știu. Cam nasoală faza asta și cam scumpă berea. Alo, Bergenbier! De astea faci?

Alt aspect cam neplăcut a fost că show-ul a început pe la ora 17 și ceva, deși trebuia să înceapă la 16. Știu că ați vrut să ne îmbătați mai întâi, să cheltuim mai mult șamd, dar uite că era mai bine dacă se începea mai devreme! Oricum, a ieșit bine cât a ținut. Scena era mare și foarte frumoasă, dotată cu efecte vizuale puternice, cu sunet foarte bun… Am înțeles că se auzea muzica până la ISU Dobrogea, până la Spitalul Militar chiar. Toalete ecologice erau multe, nu mă plâng de asta, chiar dacă așteptam la coadă un pic. Ce vrei? Erau totuși zeci de mii de oameni pe acolo!

Mi-a plăcut mult evenimentul. Fără prea mulți bani de la Primărie (dacă întradevăr au cotizat cu ceva…), fără bani cheltuiți pe autobuze pictate, fără nimic altceva decât forța unui nume puternic din Capitală. Să tot avem așa evenimente prin municipiu!

Ultima fotografie e preferata mea. Are un aer hippie și de anii ’90. Pozele sunt făcute cu bridge-ul meu Canon SX410IS ce deși mai scade din calitatea pixelilor la zoom, face niște fotografii de parcă zici că-s pe film. Ieri am pozat la un adevărat Woodstock! N-a fost atmosfera atât de detașată ca la sus menționatul festival istoric, dar a fost memorabilă. Hai să vedem toate cele 100 de poze de ieri! Le găsiți pe pagina oficială de Facebook a acestui blog, AICI. Sau le puteți downloada de pe Dropbox, de aici.

p.s. Dar, vai! Am uitat să vă zic că am și filmat, nu? Ei bine… Surpriză! Hai să vedem o mică parte din atmosfera din zonă!

Despre autor /

3 comentarii

 • Aguritza

  Ultima fotografie e de vis! Well done, Joe!

  • Joie Negru

   Mersi frumos, Agu! Pup!

 • Dan

  In materie de evenimente e cel mai usor sa organizezi asa ceva.Dar pune-i pe ce-i 70. 000 sa plateasca bilet.Atunci vedem dece sunt in stare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.