Pur și simplu n-am mai fumat de ceva timp

Mă amuză pozele astea pe care le descopăr pe Google Images atunci când caut cuvântul-cheie “fumat”. Rezultat care mai de care mai artistic și mai evocator, deseori negativ. Țin minte că exista o vreme când nu aveai viață socială fără să fumezi. Nici acum nu e prea mare diferență în cazuri generale, doar că azi nu mai e așa ok să promovezi public asta.

Eu pur și simplu n-am mai fumat de ceva timp, așa cum spune și titlul. De aproape două luni n-am mai fumat, deși în ultimii câțiva ani începusem să fumez tot mai des. Mi-a plăcut să fumez și am zis că o s-o mai fac, dar uite că n-am mai făcut-o. Acum că n-am mai făcut-o, bănuiesc că nu prea are sens să mă reapuc. Chiar fumătorii îmi tot spun asta. Ba chiar țin minte ultima zi când am vrut să-mi cumpăr țigări. Era 18 Martie 2018, petrecusem în oraș, am zis la plecare spre casă să-mi iau țigări… M-am răzgândit, am zis că mai bine îmi păstrez banii și aia a fost! Să vedem cât mă ține!

Eu încă mă consider fumător, căci n-am rămas fără “fumuri” de îndeajuns de mult timp ca să zic că am trecut peste, însă cine știe cum voi rămâne setat pe vreun alt viciu… Cred că și în cazul de dependențe, ține de noi singuri să ne setăm un ritm anume. Noi ne știm cel mai bine organismul și corpul. Ar trebui să știm să-l și apărăm de excese când apar.

Fb Comments

2 thoughts on “Pur și simplu n-am mai fumat de ceva timp

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.