Psst! Ieșiți și voi la alergare sau ce faceți?

Orașul Constanța este un oraș de…nici-nu-mi-mai-vine-să-număr-câți oameni. În fiecare Duminică, de ani și ani și ani și ani de zile, lumea se adună să alerge în grup. Chiar nu înțeleg care este înapoierea noastră ce nu ne permite să ne adunăm cu sutele într-un asemenea oraș pentru o alergare săptămânală în grup…

În fine… Hai să vă arăt – din fucking nou – cum arată o alergare săptămânală în cadrul grupului oficial sau ne-oficial Sanasport. Acest Sanasport este o Asociație Sportivă, un grup de prieteni în traducere liberă și practică.

Pozele astea de azi sunt via telefonului meu Samsung J5, ce cam are probleme cu microfonul. La calitatea foto, văd că n-are probleme însă. Eu sunt pozarul de serviciu de obicei. Am fost și fotograf voluntar la evenimentele Sanasport și nu numai. Sunt și membru oficial Sanasport și nu știu exact ce înseamnă asta… Nu mai am DSLR, dar uite că și telefonul (vechi ca și model) face câteceva.

Pe scurt, în sezonul ăsta, ne adunăm în fiecare Duminică la ora 9 dimineața în parcarea de lângă Aqua Magic. De acolo mergem pe plajă și facem încălzirea. De acolo, facem poza de grup și apoi alergăm. Cât? Cum? Cum vrem! În ritmul nostru. De obicei 5 Km, dar orice ritm e acceptat și orice distanță e bine-venită! S-ar putea să nimerești și cu un soi de ghid care să alerge cu tine în ritmul tău. Un ghid ca mine că și eu fac de astea.

Sincer să fiu, Sanasport nu este un grup statornic ca numere mari per fiecare săptămână. Unii mai pleacă, unii mai vin, alții revin… Dar, aparent…este longeviv. Mulți campioni la propriu ar trebui să menționeze pe podium numele de Sanasport, ca “sponsor” personal în activitatea lor!

Eu cu ei am învățat să alerg! Știam să stau în cap și în mâini și-ți urc cu ochii închiși un munte sau un zgârie-nori…, dar…nu știam să alerg ca rezistență. Cu ei am învățat. Aceeași Ei poate ce azi nu mai vin la alergare, dar ce încă fac parte din grup prin baza lor și prin prezența lor anterioară și poate viitoare. Și unii te vor enerva poate (Tashy) și alții te vor motiva poate, dar așa este un grup! Ca o societate. Sanasport e o micro-societate, din care îți iei ca scop pozitiv alergarea în sine și sănătatea.

Eu doar dezbat acum… Pare că fac reclamă, dar m-am pierdut așa în gânduri și explicații. În fine… Cum naiba nu ne adunăm mii de oameni din sute de mii de oameni pentru o banală alergare, îmi e greu de imaginat… Oraș trist, ok, dar facem și noi ceva pentru noi înșine? Nu. Sună prea general. Ia-o așa! Ești grasă? Îți ghiorțăie mațele? Ești alcoolic și umflat în față? Ești leneș și simți că îți lipsește fix ție cine-știe-ce genă ce-ți dă adrenalină și motivație? Atunci mișcă-ți naibii curul! La propriu!

Alergarea e cea mai ușoară metodă de slăbit și de detoxifiat! Asta mi-o zic și mie! Cu același sarcasm sau critică! Că și eu beau și eu am trecut prin atâtea… Și de aia o zic așa convins și dur, deși urăsc îndemnurile tip-military style… Deci…încercați măcar! Luptați pentru sănătatea și chiar sociabilitatea voastră! Chiar e o provocare să ieși cu oameni necunoscuți, că țin și eu minte când am ieșit prima oară cu ei și nu aveam chef de ei și nu știam la ce să mă aștept. Prima persoană care m-a enervat (Bebe, îi zice) a fost și prima persoană care m-a motivat și care a reușit să mă facă să alerg primii mei 5 Km în continuu. Deci…încercați și voi! Fraierilor! Pasiv-agresiv, știu, dar…nu-i chiar așa! E blogul meu, o zic personal și mă exprim din unghi personal.

Chiar ajută astfel de mișcări fizice și inclusiv cele învățate în școala generală. Sunt cele mai importante alea, de fapt, pentru orice vârstă. Hai să fim sănătoși! Hai să nu ne doar urăm asta fără a face ceva în privința asta! Chiar funcționează! Pe pariu pe orice am eu, că funcționează!

Despre autor /

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.