Probleme cu placa audio

Am avut probleme cu placa audio de curand si nu-mi dadeam seama ce are. Inainte imi facea figuri din cauza driver-ului care nu era de XP, insa l-am gasit pana la urma si s-au oprit problemele. Acum nu-mi mai mergea sunetul, desi driver-ul era instalat si placa nu arata vreun x-ulet rosu ceva. Ba chiar si filmele, atat pe pc cat si pe net incepeau sa se vada decalat. Am formatat, n-am rezolvat nimic. Chiar n-am inteles ce are. Am mai incercat apoi sa umblu la mufa de jos din placa si am vazut ca placa audio era putin scoasa din slot caci nu mai avea un surub. Chiar ma intrebam de unde era surubul ala pe care l-am gasit acum 5 zile pe jos. Am pus-o la loc, totul a revenit la normal.
Hai sa va dau cateva exemple de remedieri ale placii audio cu care m-am intalnit de-alungul timpului:
Drivere: Odata eram sa-mi arunc placa audio din cauza unui driver. Pe cd-ul placii existau drivere de toate felurile numai de XP nu. Culmea, mi-a mers mult timp placa fara sa faca figuri, insa intr-o zi s-a gandit ca nu mai vrea ea fara driver XP. Imi dadea mereu o eroare ca trebuie sa-mi instalez driver-ul si nu mai iesea din eroarea asta. Am cautat pe net, pe site-ul producatorului samd si tot n-am gasit. Dc++ m-a salvat. Deci nu scoateti din ecuatie torentele si huburile. Plus, nu uitati de cuvintele cheie.
Sistemul: Se intampla uneori sa nu-ti mai mearga sunetul desi melodia arata ca e played, la fel si la video. In cazurile astea se poate sa fie dat Mute din Volume Control sau daca ai umblat la o setare, daca ai bifat ceva, cauta sa debifezi (gen optiuni 3D, enhance-uri…samd).
Atentie: Daca iti merge Winamp-ul sa zicem, iar Bsplayer, Mplayer sau ce player ai, iti reda imaginea dar nu si sunetul, inseamna ca e problema de codec-uri. Pentru filme eu recomand urmatoarele player-e si codec-uri: windows media player 11, mplayer, Divx505 si Xvid. Daca situatia e mai complicata mai puteti folosi un ac3filter (pt sunet) sau in functie de formatul video: quick time player sau real player.
Hardware: Alta problema cu care m-am confruntat este fix cea de sus cand placa poate sa-ti iasa din slot. De aia este recomandat sa pui suruburi mereu. Desi eu nu m-am confruntat mai niciodata cu un caz atat de banal, uite ca se intampla. Alta problema reiesita din iesirea unei placi din slot e ca poate sa-ti dea intregul PC peste cap. De exemplu o placuta de RAM miscata nu-ti mai aprinde pc-ul sau ti-l blocheaza in MS-DOS, aceasta eroare e acompaniata de obicei de un zgomot intern (un bip lung).

Despre autor /

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.