Prin Vivo Mall cel gol, cu certificatul verde la purtător

Azi am tulit-o cu câteva treburi pe afară și am ajuns cu chiu cu vai prin orașul sufocat de înlocuire de țevi și de inundații de la aceste înlocuiri, la Vivo Mall. La intrare m-au luat în primire două femei paznic.

Eu am certificatul meu verde Covid atât pe telefon, cât și în print – împachetat într-un pătrat cât e codul QR de mare și pus în portofel. Din start a fost greu pentru doamne. Scot codul QR, mă roagă să deschid foaia. Ca să ce? Nu știu. A zis că nu prea citește codurile astea de pe foaie. Pe al meu l-a citit imediat. Dacă fac așa cu toți oamenii care mai vin cu codul QR pe foaie, breloc sau altceva, e clar că se va face cam coadă. Eu am fost amabil din instinct și le-am explicat că citește codul bine dacă întinzi foaia, ca să fie codul perfect plan. Pe la ora 11 și ceva nu era multă lume în Vivo. Cam așa e oricum cred în cursul săptămânii, dar hai să zicem că din cauza restricțiilor erau mai puțini. Adică, dacă la Farmacia TEI n-am așteptat juma de oră doar ca să mă lase doamna paznic să intru la rând în farmacie, e ceva!

Nu era nimeni la coadă! Lumea de lângă, doar aștepta să iasă soțiile din farmacie sau din Bebe Tei. E ceva, cum spuneam!

La McDonald’s sau KFC și alții erau oameni cât am eu degete la o mână. S-au mai adunat apoi câteva grupuri de 2 sau 3 persoane ce mâncau în locație, însă deloc mulți. Chiar și în Auchan se simțea lipsa de clienți. Am văzut mai mulți angajați decât clienți. Din nou, e și o oră mai aparte de cumpărături, dar de regulă lumea se adună. p.s. Pe afară, nu sunt mulți cu masca pe gura, deși e obligatorie peste tot acum din nou.

M-am și tuns astăzi. M-a tuns un băiat tânăr. A zis că nu e vaccinat și că poate se va vaccina și el acum că vede restricțiile. I-am zis că nu e bine că se gândesc oamenii mai întâi la restricții și abia apoi la sănătate, însă ăștia suntem. Am auzit de la atâtea persoane atâtea teorii ale conspirației de nu-mi vine să cred! Parcă oriunde te uiți, orice prieten sau neam, s-a transformat într-un invitat de la Nașul sau România Tv. Eu i-am zis băiatului că am decis să-mi fac vaccinul și să nu mai fiu paranoic. Cred că l-am convins și pe el să-și facă, însă dacă el și mulți alții au zis că nu știu și că Dumnezeu și semnul ghiavolului și că Șoșoacă… Ei bine…ne mai așteaptă un val, categoric! Ș-așa am numai vertijuri de la atâta purtat de mască… Hai să ne oprim odată din problemele astea!

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.