Primăria Constanța a uitat să repare 10 trepte amărâte de peste 3 ani!

Poza asta este făcută ieri, 27-09-2019. Este o zonă din Tomis Nord – Tulcei, municipiul Constanța, pe care m-am obișnuit s-o denumesc „10 trepte amărâte”.

Poza de mai sus este făcută în data de 08-09-2016, la o lună după ce am făcut prima sesizare la Primăria Constanța despre aceste trepte, cerându-le să le repare.

Am stat în zona proximă de treptele astea într-un soi de chirie, pe timp de Vară cândva. Trecând mai mereu pe aici, vedeam cum se chinuie bătrânii – și nu numai – să treacă pe acolo. Și eu mai călcam în gol de câteva ori… Primăria n-a înțeles asta și mi-a înaintat sesizarea la Confort Urban, marioneta lor de făcut bani pe spinarea constănțenilor, prostia prostiilor în domeniul de construcții și amenajări urbane. Aș scrie o carte despre ei și starea orașului ăstuia.

Primul meu articol pe tema asta este deci CEL DE AICI din septembrie 2016. Am mai monitorizat situația și la un an de la primul articol uite că a venit CEL DE-AL DOILEA. Situația nu arăta la fel ci mai degradat un pic. A urmat o nouă sesizare și o informare tardivă de la Primărie cum că nu cuprinde programul lor lucrări pe porțiunea aia. Acum îl avem pe un al TREILEA articol, acesta prezent.

După 3 ani de la o sesizare pe o rezolvare ULTRA-BANALĂ, uite că Primăria Constanța își arată prostia și ignoranța la fel cum și-a arătat și în cazul Constanța Sea, unde tot așa..de la an la an, v-am povestit cum porcăria aia de ruină din Portul Tomis nu e mișcată de-acolo de prin anul 2005. Tot așa, de la an la an, de dragul ironiei supreme, extra-evidente. Acum ați văzut-o?, mă întreb eu în mod etern, căutând solidaritate în mentalitate.

Dacă pentru 10 trepte amărâte nu se face nimic în ritmul de răspunsuri clișeice de „încă n-am ajuns acolo cu lucrările”, dapăi pentru o stradă asfaltată în Compozitorilor? dapăi pentru un iluminat public în Campus?, dapăi pentru o piață modernă în Tomis 3? dapăi pentru un spital Regional?…

Mda. Voi face o nouă sesizare pe tema asta. N-am adormit, încă-s pe aici și încă am de spus destule! Sper că și voi!

[Later Update] 09-10-2019

Prefectura Constanța mi-a răspuns că practic…nu se bagă.

În acest context, vă aducem la cunoștință dispozițiile art. 261 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ – „Raporturile cu autoritățiile administrației publice locale”, potrivit cărora, cităm: „Între prefecți, pe de o parte, consiliile locale și primari, precum și consiliile județene și președinții consiliilor județene, pe de altă parte, nu există raporturi de subordonare; în relațiile dintre acestea există raporturi de colaborare”.

Altfel spus, între Instituția Prefectului și Primăria Municipiului Constanța nu există nici un raport de subordonare, ci numai raporturi de colaborare, pe care instituția noastră le-a utilizat în cazul petițiilor dumneavoastră din anii anteriori prezentei.

Rămâne să sap acum prin Codul administrativ să văd exact unde naiba se reclamă o Primărie…

p.s. Răspuns ce deja pare fals, având în vedere același OUG ce spune clar (art. 241) că un Prefect poate sancționa entitățiile locale (primar, consiliu județean…), în calitatea sa de autoritate publică, reprezentant al Guvernului pe plan local, în condițiile legii.

p.p.s. În fine, eu când zic că sap și răspund, sună cam așa:

Având în vedere răspunsul d-voastră cu nr. 25723 din data de 08.10.2019, survenit ca răspuns la petiția înregistrată la Instituția Prefectului-jud. Constanța sub nr. 25723/30/09.2019, revin cu o reacție.

Menționați OUG 57/2019 și art. 261 menționând o inexistență a raporturilor de subordonare. Menționez și eu, de exemplu, art. 241 al aceluiași OUG 57/2019 ce arată clar o putere de sancțiune a Prefectului. Îmi pare că îmi asemănați art. 261 ca o lipsă proprie de putere asupra deciziilor sau indeciziilor unui Primar, când acest articol discută de fapt despre o altă natură juridică. Eu zic să faceți o altă mutare de Șah sau să respectați legea! Menționez că toate aceste răspunsuri oficiale vor fi folosite în viitoare sesizări către autorități superior ierarhice. Mulțumesc.

Și asta fac eu ca scandal pe 10 trepte. Dapăi pentru alte cazuri. Unde mi s-a și dat dreptate din prismă legală și s-a schimbat ceva în orașul ăsta… Ca să știți și voi…

[Later Update] 20-11-2019

Și un răspuns vag de la Confort Urban, după ultima sesizare:

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.