Prima plajă pe anul ăsta…

Azi a fost și încă este o zi foarte bună de plajă. Am profitat de condițiile meteo și de lejeritatea deplasării urbane cu bicicletele Black Sea Bike implementate de țestoasele astea din Primăria Constanța.

M-am dus până la Campus Ovidius și am „șutit” de acolo o bicicletă. Am testat-o un pic să aibă roțiile umflate, frânele funcționale și am deblocat-o apoi pentru a o lua la pedală până în zona Hotelului Rex, unde se află o stație de biciclete de asemenea. Mă claxonase un șofer grăbit căci nu știa el de ce fac stânga când el venea din spatele meu și voia să facă dreapta. I-am desenat în aer cu brațul că merg pe banda ce continuă logic înainte. Puteam să-i desenez și cu doar un deget… Dați-mi prioritate, băi! Am ajuns la Rex, am blocat bicla acolo și m-am dus pe plajă.

Șezlongurile până în buza Mării, ca de obicei. M-am pus și eu pe un prosop în spatele aței albastre ce delimitează zona de cearceafuri față de cea de șezlonguri. Afară era un pic înnorat, dar razele UV trec și de nori și nu e problemă. A ieșit și Soarele, a mai intrat printre nori, a fost perfect. Am sărit și în apă puțin și a fost extrem de bună și temperatura ei. Deloc rece! De abia după momentul ăsta am simțit și eu că am fost la plajă! Mi-am dat seama că apa e curată când am făcut duș acasă și nu mai miroseam a alge. A și picurat un pic, dar doar un pic și n-a fugit nimeni.

La întoarcere, m-am dus iar la stația de biciclete și am luat aceeași bicicletă de acolo. Repet, totul gratuit! Am testat-o iar, căci nu se știe și dus am fost pe pasarelă și pe bd. Mamaia. În dreptul complexului Club Tenis IDU, era să dea pe trecere peste niște puști fix o mașină de…Poliție. Cred că era și de la Rutieră. Nici copiii nu s-au asigurat și au intrat direct pe trecere, dar nici miliția nu circula cu atenție sporită în apropiere de trecere. Mă doare capu’… Am luat-o prin giratoriu, am sărit bordura și am parcat bicicleta la loc. Apropo, recomand ca stațiile astea să fie prevăzute la interfața digitală cu ceva simplu: un Ceas! Ca să știi și tu mai rapid când iei bicla și când o returnezi. Eu voiam să mă încadrez în alea 10 minute minime în care poți folosi bicicleta, deși îți ia mai mult de atât când te duci spre Mamaia. Plaja era plină de oameni. Muncitorii și gălăgia construcțiilor este…la fel ca în fiecare Vară. Mizerie, ce să zic…

În rest, o zi frumoasă, un bronz modest. Mâine la muncă iar.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.