Prima plajă din România pentru persoane cu dizabilități?

poza via Adrian Gemanaru

Ceva frumos este pus la cale de către psihologul și sportivul local Adrian Gemănaru, respectiv un proiect pentru prima plajă din România pentru persoane cu dizabilități.

Acest proiect se află la stadiul de căutare de sponsori și susținători și se vrea aplicat din Vara anului 2018. Această plajă ar trebui să fie amenajată în zona Faleză Nord din municipiul Constanța și presupune desfășurarea pe o suprafață de 22.000 mp și cu o deschidere la mare de 200 de metri. Această zonă este aparent pusă la dispoziție de către ABADL Constanța pentru activități terapeutice organizate de către Centrul Psihologic “Marea Neagră” Constanța, în cadrul căruia Adrian Gemănaru este Președinte. Această plajă sau acest parc terapeutic dorește implementarea unui spațiu cu două zone ce totalizează 100 de șezlonguri, două zone ce totalizează 1000 de locuri de cearșafuri, grădină senzorială de relaxare, punct de hidratare, toalete, două locuri de joacă, o zonă de stimulare auditivă și una de stimulare vizuală și tactilă, o alee senzorială, un atelier de olărit, cort de prim ajutor și scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilități.

Pentru promovarea acestui proiect și pentru adunarea de fonduri, în perioada 5 – 6 Mai 2018 se va organiza din nou alergarea de 24 de ore, unde sunt așteptați să participe în jur de 1500 de oameni. Fondurile necesare sunt estimate la 100.000 de euro. Dacă se implică varii companii în sponsorizare, cu atât mai bine! Ar fi frumos să-i sprijinim cumva pe cei cu dizabilități, cei uitați de Administrațiile locale și cei puși la colț de normele sociale ce nu li se aplică acestora în viața lor practică de zi cu zi. Să sperăm că va avea un final fericit acest proiect!

p.s.

Fb Comments

2 thoughts on “Prima plajă din România pentru persoane cu dizabilități?

  1. Pingback: Plaja pentru persoane cu dizabilități blocată de către Instituții!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.