Prețul real al Gigacaloriei în Constanța și Orașul fără apă bună!

Noi în municipiul Constanța ne cheltuim peste 50% din bugetul local pe subvenții. Sunt vorbele primarului Chițac, nu doar ale mele. Asta nu e doar de protestat în stradă ci de spânzurat politicieni în piața publică! Plătim subvenții la căldură, subvenții la pensionari, subvenții la pensionari (știu că mă repet), subvenții la Transport și tot așa. Când vine vorba de căldura din calorifere, cei mulți care încă sunt branșați la RADET plătesc o gigacalorie de 250 de lei, însă asta e doar subvenția.

Gigacaloria este în realitate mult mai costisitoare de atât. Noi plătim 250 de lei, restul…tot noi, căci taxele din impozite și alte surse acolo se duc, în buzunarul RADET și al colaboratorilor săi. Gigacaloria în municipiul Constanța, este azi – 16 Octombrie 2021 – la valoarea de 1034 lei. Deci noi o plătim la prețul de 250 de lei, însă până la 1034 de lei, tot noi o plătim prin taxe și impozite locale. Adică un ditamai tunul! Furtul! Hoția! Pentru ce? Pentru un sistem ruginit, la propriu.

Tot pe temă de apă, de data asta neîncălzită neapărat, avem probleme în Constanța și cu RAJA.

După cum probabil știți, de câteva luni, cei de la RAJA s-au apucat de schimbat țevi prin oraș, printr-un program UE ce are o valoare de 2 miliarde și jumătate de lei! După ce că au dat traficul peste cap luni la rând și încă îl mai dau peste cap pe bld. Aurel Vlaicu (de exemplu), lucrările lor nu par să țină.

În luna August, așa arăta o situație pe unde au trecut cei de la RAJA, prin zona Campus. Tocmai ce schimbaseră acolo țevile și…începuse să iasă apa din pământ. Am făcut sesizare, au venit după ceva zile, nu imediat. Au remediat. Apoi…după puțin timp, iar începuse să iasă apă pe acolo. Miliarde de lei! Zilele astea iar s-a spart o țeavă, undeva mai jos pe stradă. Lucrare nou-nouță de 2,5 miliarde de lei, pe fonduri Europene! Și pe aleea Hortensiei de lângă Penny au făcut lucrări. Mă aștept și de acolo să auzim plângeri în curând.

Așadar, despre ce vorbim noi aici? Voi ați văzut municipiul Constanța de sus? Din dronă? Din avion? Este în mare parte un sat! Sunt mai multe case ca blocuri. Asta știați? Ia căutați voi o vedere aeriană nu cu Cazinoul sau cu stațiunea Mamaia, ci cu centrul orașului! Deci într-un amărât de sat, la ce naiba să ne mai așteptăm? p.s. N-am mai zis că apa de la robinet oricum nu-i bună și dacă o bei mai mult timp te umflă în burtă și te strică. Asta se subînțelege.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.